Χωρίς απώλειες, αλλά με κόπο ο Djokovic (vids)

 
Χωρίς απώλειες, αλλά με κόπο ο Djokovic (vids)
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 20:00

O Novak Djokovic συνεχίζει χωρίς χαμένο σετ την πορεία του προς τον 23ο Grand Slam τίτλο του, ωστόσο σήμερα κόπιασε πολύ μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο του Alejandro Davidovich Fokina.

Παρότι κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι στα 3 σετ, ο Djokovic χρειάστηκε 3 ώρες και 36 λεπτά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού, με 7-6 (4), 7-6 (5), 6-2.

Τα πρώτα δυο σετ πλησίασαν τις 3 ώρες σε διάρκεια, με τον Djokovic να έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, αλλά να δείχνει την κλάση του κάθε φορά που η μπάλα "έκαιγε".

Στο 1ο σετ έμεινε δυο φορές πίσω με break o Σέρβος, στο 2-3 και στο 5-6, αλλά απάντησε και τις δυο άμεσα, με τον Davidovich Fokina να χάνει την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του στο 12ο game.

Μετά, στο tie-break, o Nole πήρε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους, για να μετατρέψει το 1-3 σε 7-4 και να κερδίσει ένα πολύτιμο σετ, που θύμισε και την προχθεσινή του αναμέτρηση, όπου κέρδισε τον Marton Fucsovics με 7-6 (2), 6-0, 6-3.

Η διαφορά σ' αυτό το ματς ήταν πως ο Davidovich Fokina έβαλε πολύ δύσκολα στον Novak και στο 2ο σετ. Παρότι επέστρεψε από το 0-2 και βρέθηκε να προηγείται με break στο 5-4, ο Djokovic ήρθε αντιμέτωπος με set point στο 5-6, 30-40, το οποίο κατάφερε να σβήσει για να στείλει και αυτό το σετ στο tie-break.

Για μια ακόμα φορά ο Σέρβος ήταν πολύ προσεκτικός και συγκεντρωμένος στους κρισιμότερους πόντους, για να μετατρέψει το 4-5 σε 7-5 και να πάρει και αυτό το σετ, ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς.

Το momentum πια έγερνε στο μέρος του Djokovic, που για 1η φορά προηγήθηκε με break σε ένα σετ, κάνοντας το 3-0 στο 3ο. Ήταν σε όλο το σετ πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του και τελικά πήρε και το διπλό break στο 8ο game, για να "κλειδώσει" τη νίκη του και την είσοδο στους "16" καλύτερους του Roland Garros, για 17η φορά στα 18 τελευταία χρόνια!

Για 17η φορά θα διεκδικήσει και την πρόκριση στα προημιτελικά ο Nole, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ στον 4ο γύρο του Roland Garros (16-0) στην καριέρα του.

Θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hubert Hurkacz και Juan Pablo Varillas, με πολύ μεγάλες πιθανότητες να δώσει συνέχεια σ' αυτό το άκρως εντυπωσιακό σερί του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots