Πέρασε σαν "σίφουνας" ο Alcaraz - και τώρα Musetti! (vid)

 
Πέρασε σαν "σίφουνας" ο Alcaraz - και τώρα Musetti! (vid)
© Cédric Lecocq / FFT
tn team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 23:45

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Denis Shapovalov και πέρασε πολύ εύκολα στον 4ο γύρο του Roland Garros, όπου θα δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ με τον Lorenzo Musetti.

Ο Alcaraz συνέτριψε τον Shapovalov με 6-1, 6-4, 6-2 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, στον αγώνα που έκλεισε το σημερινό πρόγραμμα του Philippe Chatrier στο Roland Garros.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, όπου προηγήθηκε με 5-0 και είχε διπλό set point για το bagel, στο 0-5, 15-40, πριν τελικά το κλείσει στο δικό του σερβίς, στο 7ο game.

Στο 2ο σετ ο Shapovalov προηγήθηκε με 2-0 και με 4-1, αλλά ο Alcaraz πήρε τα 5 επόμενα games και το κέρδισε με 6-4, ενώ "καθάρισε" την αναμέτρηση από νωρίς στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα με double break για το 5-1.

Αυτή ήταν η 33η νίκη στην πολύ εντυπωσιακή σεζόν που διανύει ο Alcaraz (33-3), με τον Ισπανό να διεκδικεί τον 2ο Grand Slam τίτλο του, αλλά και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον 4ο γύρο αναμένεται να δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ, απέναντι στον Lorenzo Musetti, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Cameron Norrie, με 6-1, 6-2, 6-4.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μοναδική τους προηγούμενη αναμέτρηση στο tour, ο Musetti είχε κερδίσει τον Alcaraz στον τελικό του 500αριού του Αμβούργο το 2022. Είχαν παίξει και σε ένα Challenger στο Τρίστε της Ιταλίας το 2020, όταν και οι δυο ήταν αρκετά μικρότεροι, με τον Ισπανό τότε να πανηγυρίζει τη νίκη σε ένα κλειστό ματς τριών σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots