Τσιτσιπάς: "Στο γήπεδο νιώθω σαν καλλιτέχνης - Ανυπομονώ για το ματς με Alcaraz"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Cedric Lecocq / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - 0:08

O Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε πως στο γήπεδο του δίνεται η δυνατότητα να εκφράζει τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον κάνει να νιώθει σαν καλλιτέχνης όταν αγωνίζεται, ενώ μίλησε και για τον πολυαναμενόμενο αγώνα του με τον Carlos Alcaraz.

"Το τένις μου δίνει την ευκαιρία να εκφράζω τη δημιουργική μου φύση, εντός και εκτός γηπέδου. Είναι αλήθεια πως ως τενίστας υπάρχουν κάποια όρια, αλλά οι τρόποι που μπορείς να εκφραστείς μέσω του παιχνιδιού σου είναι απεριόριστοι, δεν θα έπρεπε να οριοθετούμε τους εαυτούς μας στο γήπεδο", είπε ο Τσιτσιπάς στην αποψινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, προσθέτοντας:

"Αυτό το μικρό μαγικό κουτί, το γήπεδο, είναι η δικός μου παράδεισος και μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα στην προπόνηση και αργότερα να τα εφαρμόζω και στους αγώνες. Ο τρόπος που παίζω τένις εκφράζει την προσωπικότητά μου και νιώθω σαν έναν καλλιτέχνη όταν παίζω τένις."

Πριν τον σημερινό του αγώνα με τον Ofner, ο Έλληνας πρωταθλητής αποκάλυψε ότι πήρε έναν υπνάκο, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει: "Λίγο πριν τον αγώνα κοιμήθηκα λίγο, ήταν κάτι που είχα καιρό να κάνω πριν από ματς. Δεν ξέρω αν με βοήθησε ή όχι, αλλά η αλήθεια είναι πως ένιωθα πολύ καλά σε όλο το παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι ένας καλός τρόπος για να 'επαναφορτίσω' την ενέργειά μου. Σήμερα η εμφάνισή μου ήταν πολύ καλή, διατήρησα την τακτική μου, προσαρμόστηκα στο παιχνίδι του πολύ καλά και βρήκα τρόπο να κυριαρχήσω στα ράλι. Είμαι ευχαριστημένος."

Στα προημιτελικά ο Στέφανος θα αναμετρηθεί με τον Carlos Alcaraz, από τον οποίο έχει χάσει και στις 4 προηγούμενες συναντήσεις τους: "Πρέπει να παίξω μεγάλο τένις και να κάνω ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Carlos είναι σε θέση να διατηρεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο σε ολόκληρο τον αγώνα, δεν σου δίνει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Είναι πολύ γρήγορος, έχει πολλή ενέργεια και όλες οι ρουτίνες που κάνει στο γήπεδο τον βοηθούν να διατηρεί τη συγκέντρωσή του, όπως και το χαμόγελό του. Αυτή τη στιγμή, το να τον κερδίσεις αποτελεί μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις στον κόσμο του τένις. Μας ωθεί όλους στο να γίνουμε καλύτεροι και αυτό είναι πολύτιμο για το άθλημά μας. Όσες περισσότερες φορές τον αντιμετωπίσω, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχω και να τον κερδίσω. Οπότε ανυπομονώ κάθε φορά που έρχεται μια τέτοια ευκαιρία."

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν προτιμάει να παίξει μέρα ή νύχτα με τον Ισπανό: "Δεν το έχω σκεφτεί, δεν ξέρω αν θα ωφελούσε περισσότερο εμένα ή εκείνον ένας βραδινός αγώνας. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει όταν η μπάλα αναπηδά με μια επιτάχυνση, οπότε αν παίξουμε νύχτα θα πρέπει να βρω νέους τρόπους, νομίζω όμως σε κάθε περίπτωση θα είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots