Μαγικός Στέφανος στην 8άδα! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 22:08

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του με 3-0 σετ και προκρίθηκε για 3η φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου θα "συγκρουστεί" με τον Carlos Alcaraz.

Μετά από μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Sebastian Ofner με 7-5, 6-3, 6-0 και πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Θα είναι ο 3ος προημιτελικός για τον Στέφανο στο Παρίσι στα 4 τελευταία χρόνια. Τις άλλες 2 φορές που έπαιξε στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν ήταν νικητής, φτάνοντας έως τα ημιτελικά το 2020 και έως τον τελικό το 2021.

Συνεχίζοντας να παίζει απολαυστικό τένις, ο 24χρονος Ελληνας τενίστας έφτασε στην 3η συνεχόμενη straight sets νίκη σήμερα, παίρνοντας άριστα σε ένα ματς που έκρυβε παγίδες, απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά Ofner.

Ο Αυστριακός μπήκε πολύ καλά και στο σημερινό ματς, έκανε το break με το καλημέρα και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1 στο 1ο σετ, ο Τσιτσιπάς όμως κατάφερε να ισοφαρίσει στο 6ο game.

Από εκεί και πέρα η κυριαρχία του Έλληνα πρωταθλητή ήταν ξεκάθαρη. Στο 10ο game ο Ofner χρειάστηκε να σώσει 3 set points για να μείνει στο σετ και να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά στο 12ο game το break ήρθε τελικά για τον Στεφ, που πήρε το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος δεν ανησύχησε σε κανένα service game του και έκανε το μοναδικό break στο 6ο game (4-2), ενώ στο 3ο σετ έκανε "πάρτι", παίρνοντας και τα 6 games για να κάνει το 6-0 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε μόλις 1 ώρα και 48 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή τον Στέφανο, που την πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει κάποιον seeded στο φετινό τουρνουά, θα είναι και το Νο.1 του ταμπλό, Carlos Alcaraz.

O Ισπανός κέρδισε νωρίτερα επίσης με 3-0 σετ τον Lorenzo Musetti και βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση, διεκδικώντας το 2ο Grand Slam της καριέρας του και βεβαίως την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς δεν έχει κερδίσει ακόμα τον Alcaraz, έχοντας 4 ήττες απέναντι στον Ισπανό, με τον οποίο είχε προπονηθεί μαζί την προηγούμενη εβδομάδα. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στον τελικό της Βαρκελώνης πριν μερικές εβδομάδες, όπου ο Alcaraz είχε επικρατήσει με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots