O Alcaraz πέρασε τον Musetti και περιμένει Τσιτσιπά (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 20:18

O Carlos Alcaraz "εξουδετέρωσε" τον Lorenzo Musetti με 3-0 σετ και περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο Carlos Alcaraz είχε χάσει τον προηγούμενο αγώνα του από τον Lorenzo Musetti, τον περσινό Ιούλιο στον τελικό του Αμβούργου, σε μια χωμάτινη επιφάνεια.

Σήμερα, ο 20χρονος Ισπανός ήταν "διαβασμένος", ανέβασε το επίπεδό του σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις του και μετέτρεψε την δύσκολη αυτή αποστολή σε έναν... υγιεινό περίπατο, για να επιβληθεί του Ιταλού με 6-3, 6-2, 6-2!

Δίνοντας μια σπουδαία παράσταση, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε το παιχνίδι με 42 winners και μόλις 23 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" 7 φορές το σερβίς του Musetti.

Όλα αυτά, ενώ ο Ιταλός είχε κάνει καλύτερο ξεκίνημα στο ματς και είχε προηγηθεί με 2-0, με την απάντηση του Ισπανού ωστόσο να έρχεται εμφατικά, με ένα σερί 5 κερδισμένων games.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz απώλεσε με τη σειρά του ένα γρήγορο προβάδισμα που είχε πάρει και είδε το 2-0 να γίνεται 2-2, φρόντισε όμως να μην έχει την ίδια μοίρα με τον αντίπαλό του και κέρδισε τα 4 επόμενα games, για να το κερδίσει στα 8 games.

Η κυριαρχία του συνεχίστηκε και στο 3ο σετ, όπου "έσπασε" τον Musetti σε 5ο και 7ο game για να φτάσει σε 5-2, ενώ έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 8ο game, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Τις 34 νίκες σε 37 αναμετρήσεις στο 2023 έφτασε ο Alcaraz, ο οποίος θα είναι για 2η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του Roland Garros.

Θα διεκδικήσει την 1η του είσοδο στα ημιτελικά, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Στέφανου Τσιτσιπά και Sebastian Ofner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots