Δυο νίκες από το 23ο ο Nole! (vids)

 
Δυο νίκες από το 23ο ο Nole! (vids)
© Philippe Montigny/FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 19:53

Πραγματοποιώντας νέα σπουδαία εμφάνιση, ο Novak Djokovic πέρασε και από τον εξαιρετικό Karen Khachanov, για να προκριθεί στον 45ο ημιτελικό σε Grand Slam. Αυτή ήταν η 90ή νίκη του Djokovic στο Roland Garros.

Ακόμα ένα βήμα προς τον ιστορικό 23ο Grand Slam τίτλο του πραγματοποίησε ο Novak Djokovic, ο οποίος επιβλήθηκε του πολύ καλού Karen Khachanov με 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4.

O Khachanov, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ στα δυο προηγούμενα Grand Slam (US Open και Australian Open) και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά σ' αυτό, ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και έκανε δυο πάρα πολύ καλά σετ.

Στο 1ο ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break, στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2, ενώ έκανε εξαιρετική δουλειά στο να υπερασπιστεί το σερβίς του μέχρι το τέλος του σετ, απέναντι στον καλύτερο receiver όλων των εποχών.

Και στο 2ο σετ στάθηκε πολύ καλά ο Ρώσος, αφού ούτε σ' αυτό επέτρεψε στον Nole να φτάσει σε break point. Ο Σέρβος ωστόσο ανέβασε το επίπεδό του και στο σετ αυτό έδειχνε από νωρίς ότι είχε το πάνω χέρι.Έκλεινε ευκολότερα τα service games του, ενώ όταν το σετ πήγε σε tie-break, o Novak δεν έχασε ούτε έναν πόντο, για να το πάρει με το συντριπτικό 7-0.

Ακολούθησε ένα αψεγάδιαστο σετ από τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων, που είχε 19 winners και μόλις ένα αβίαστο λάθος σε ολόκληρο το 3ο σετ, στο οποίο "έσπασε" τον Khachanov στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2) και το κατέκτησε εύκολα με 6-2.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, ο Djokovic έκανε ένα ακόμα break στο 3ο game του 4ου σετ, για να προηγηθεί με 2-1. Ο Khachanov απείλησε μετά από πολύ ώρα το σερβίς του Σέρβου στο 4ο game, αλλά ο τελευταίος έσβησε 2 break points και έφτασε στο 3-1.

Αργότερα είχε ευκαιρίες για διπλό break o Nole, με τον Khachanov αυτή τη φορά να σβήνει διπλό break point και να μειώνει σε 4-3. Ο Ρώσος μετά απ' αυτό έδειξε για μια στιγμή να αποκτά εκ νέου πνοή, καθώς μετά και από ένα διπλό λάθος του Djokovic έκανε το break back για το 4-4, όμως ο Nole φρόντισε κατευθείαν να του σβήσει τις ελπίδες και με νέο break ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο, κάνοντας το 5-4.

Στη συνέχεια πήρε τις μπάλες και σέρβιρε επιτυχώς για το 6-4 ο Djokovic, σίγουρα μέσα και σε ανακούφιση που απέφυγε τις περιπέτειες μετά το break που δέχτηκε στο 4ο σετ, έπειτα από 3 ώρες και 38 λεπτά στο ματς.

Aυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη του Djokovic επί του Khachanov (9-1 συνολικά), με τον Σέρβο να βελτιώνει το τρομερό ρεκόρ του στα γήπεδα του Roland Garros στο 90-16 νίκες.

Αυτό είναι το πρώτο major στο οποίο φτάνει τις 90 νίκες ο Djokovic, ο οποίος έχει 89 νίκες στην Αυστραλία, 86 στο Wimbledon και 81 στο US Open - 346 σύνολο (346-47).

Έχει μόλις 23 λιγότερες από τον Roger Federer, που έχει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 369 νίκες, ενώ τον πλησιάσει και στο ρεκόρ των ημιτελικών, αφού φτάνει τις 45 προκρίσεις, μόλις μια λιγότερη από τον Ελβετό.

Στον 12ο ημιτελικό του στο Roland Garros, o Djokovic θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Carlos Alcaraz και Στέφανου Τσιτσιπά.

Θα διεκδικήσει σ' αυτόν την πρόκριση στον 34ο τελικό του σε ένα Slam -έχει ήδη τους περισσότερους στην ιστορία- καθώς και να πλησιάσει στον μεγάλο στόχο, που είναι να γίνει ο 1ος παίκτης στην ιστορία που θα φτάσει τους 23 Grand Slams τίτλους και ταυτόχρονα ο μοναδικός που θα έχει τουλάχιστον 3 τίτλους σε όλα τα majors!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots