Τσιτσιπάς: "Κοιμόμουν στα πρώτα δυο σετ"

 
Τσιτσιπάς: "Κοιμόμουν στα πρώτα δυο σετ"
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 - 1:33

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοσή του στον προημιτελικό του Roland Garros με τον Carlos Alcaraz, ιδίως στα πρώτα δυο σετ, λέγοντας πως τελικά ο ύπνος πριν τον αγώνα δεν είναι καλή ιδέα.

Πριν δυο μέρες, ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι πήρε έναν σύντομο ύπνο πριν βγει στο court για να αντιμετωπίσει τον Sebastian Ofner, σε ένα ματς που τα πήγε αρκετά καλά.

Απ' ότι φαίνεται δοκίμασε την ίδια συνταγή και στον σημερινό αγώνα με τον Alcaraz, χωρίς να έχει όμως τα ίδια αποτελέσματα.

"Ένα πράγμα που θα αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης και τον ύπνο πριν από τα ματς, γιατί ξεκάθαρα δεν βοηθάει", είπε ο Έλληνας τενίστας, που σημείωσε πως ο Alcaraz "έπαιξε καλά, αλλά όχι τρομερά."

Γενικα ο Στέφανος αποδιοργανώθηκε λίγο με το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες: "Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έπαιξα αργά το βράδυ, μπορεί όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά για να χαλάσει το πρόγραμμά μου. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και η αποθεραπεία το πιο σημαντικό πράγμα όταν παίζεις σε Slams. Έκανα το ίδιο λάθος στο παρελθόν και όταν έπαιξα με τον Novak στο Bercy πριν ένα χρόνο είχα ακριβώς το ίδιο σκορ με τα δυο πρώτα σετ σήμερα. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2!"

Έγινε ακόμα πιο παραστατικός, όταν προσπάθησε να αναλύσει τι ακριβώς συνέβη στα πρώτα 2 σετ του προημιτελικού: "Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό. Ήμουν τελείως εκτός, κατά μία έννοια κοιμόμουν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι άσχημο."

Όταν ρωτήθηκε για το πως ένιωθε, ο Τσιτσιπάς δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και μίλησε για τον αντίπαλό του, αφού δεν ήθελε να τον αδικήσει: "Δεν θέλω να στερήσω τίποτα από τον Carlos, παίζει πολύ καλά. Άξιζε να κερδίσει, ας μην μιλάμε γι' αυτό. Είμαι απλά σκασμένος που όλο αυτό με επηρέασε τόσο. Ας προχωρήσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots