Djokovic: "Ο Alcaraz θα κερδίσει πολλά Roland Garros - μεγάλος σεβασμός που πάλεψε ως το τέλος" (vid)

 
Djokovic: "Ο Alcaraz θα κερδίσει πολλά Roland Garros - μεγάλος σεβασμός που πάλεψε ως το τέλος" (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 19:49

Μόνο όμορφα λόγια είχε να πει ο Novak Djokovic, που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του μετά την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, στον Carlos Alcaraz.

Ο Djokovic κέρδισε με 3-1 σετ τον Alcaraz στον μεγάλο ημιτελικό του Roland Garros, σε ένα παιχνίδι που ήταν ισορροπημένο, μέχρι ο Ισπανός να αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα με κράμπες, στις αρχές του 3ου σετ.

Έμεινε μέχρι το τέλος και πάλεψε, παρότι ήταν αδύνατο να διεκδικήσει τη νίκη, με τον Djokovic να του δίνει τα συγχαρητήρια γι' αυτό και να αποκαλύπτει ακόμα πως του είπε στο φιλέ ότι θα κερδίσει πολλές φορές αυτό το τρόπαιο στο μέλλον.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Djokovic για τον αντίπαλό του:

"Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να έχεις κράμπες και τραυματισμούς στα τελικά στάδια των Grand Slams. Συμπάσχω και λυπάμαι για εκείνον, ελπίζω να αναρρώσει και να επιστρέψει πολύ σύντομα.

Του είπα στο φιλέ ότι ξέρει και εκείνος ότι είναι πολύ νέος και θα κερδίσει πολλές φορές αυτό το τουρνουά. Είναι απίστευτος παίκτης, τρομερός μαχητής, πολύ καλό παιδί, οπότε του αξίζει όλη η στήριξη και όλα τα χειροκροτήματα.

Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να μην ξέρεις αν πρέπει να σταματήσεις έναν αγώνα ή να συνεχίσεις, αλλά τον συγχαίρω για το μαχητικό του πνεύμα και για το ότι έμεινε εκεί, μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Μεγάλος σεβασμός γι' αυτό.

Νομίζω πως και οι δυο φτάσαμε στα σωματικά μας όρια στο τέλος του 2ου σετ. Και εγώ δεν ένιωθα καθόλου φρέσκος. Πηγαίναμε χέρι-χέρι, ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι και μετά συνέβη αυτό, είχε κράμπες στο τέλος του 2ου game του 3ου σετ. Από τότε ήταν προφανώς ένα διαφορετικό παιχνίδι, εγώ προσπάθησα να μείνω εκεί, να μείνω συγκεντρωμένος, τον έβλεπα να δυσκολεύεται, αλλά δεν ήθελα να σκέφτομαι τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Και πάλι, σεβασμός για εκείνον και ελπίζω να επιστρέψει πολύ σύντομα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots