Τσιτσιπάς: "Θα είμαι εκεί για να στηρίξω τα αδέρφια μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Θα είμαι εκεί για να στηρίξω τα αδέρφια μου" (vid)
tn team Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 - 23:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου για τον πολύ καλό αγώνα που έκανε ενάντια στον Zhizhen Zhang, για τον επόμενο αγώνα του με τον Matteo Arnaldi, το τένις και όλα όσα του έχει δώσει, αλλά και τα αδέφια του, τον Πέτρο και τον Παύλο, που θα τους στηρίξει όποτε τον χρειαστούν.

Για τον αγώνα του με τον Zhang, είπε: "Η σημερινή μου εμφάνιση ήταν από τις καλύτερες που έχω κάνει στο τουρνουά. Είναι ωραίο που είμαι σε θέση να παίζω τόσο αποτελεσματικό και τόσο ακριβές τένις. Ένιωσα πως μπορούσα να στείλω την μπάλα όπου σημάδευα και η αυτοπεποίθησή μου ανέβαινε όσο προχωρούσε ο αγώνας."

Για τον τίτλο στο Monte-Carlo και πως τον βοήθησε: "Το να μην έχω κερδίσει τίτλο για μερικούς μήνες και να ανακτώ τις δυνάμεις μου και να φεύγω από το Monte-Carlo με τον τίτλο, με έκανε να νιώσω ότι τώρα που έχω αυτό στα χέρια μου, μπορώ πραγματικά να προχωρήσω με αυτοπεποίθηση προς τα επόμενα τουρνουά. Ως αθλητής, το να έχεις τίτλους σαν αυτόν στην κατοχή σου είναι σημαντικό όταν έρχεσαι σε ένα τουρνουά σαν το Roland Garros, το οποίο έχει μεγάλη ιστορία. Θα έλεγα ότι είναι μια επιφάνεια παρόμοια με αυτήν στο Monte-Carlo. Θεωρώ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι έχω καλές νίκες, καλές πορείες σε τουρνουά. Σίγουρα σου δίνει αυτοπεποίθηση ξεκινώντας ένα Grand Slam."

Για αυτό που λέει και στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ότι διασκεδάζει τον χρόνο του στο court: "Είναι διασκεδαστικό να μπορείς να βγάλεις μερικά πολύ ωραία χτυπήματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να προσγειώνεται η μπάλα εκεί ακριβώς που ήθελες να προσγειωθεί. Όλο αυτό σε κάνει να θες να το κάνεις ξανά και να βάζεις μια πρόκληση στον εαυτό σου, για το αν μπορείς να το ξανακάνεις. Όταν είσαι σε θέση να βγάζεις επαναλαμβανόμενα τέτοια χτυπήματα, ή να δημιουργείς γωνίες, ή να αμύνεσαι και μετά να κερδίζεις έναν πόντο που ίσως δεν έπρεπε να κερδίσεις, σου φέρνουν μεγάλη χαρά και σε κάνουν να θες να παίξεις περισσότερο."

Για την επιστολή που έγραψε προς το τένις και τι σημαίνει γι' αυτόν: "Είναι το παιχνίδι που επέλεξα και ξέρω πως κάποτε θα τελειώσει όλο αυτό. Μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής μου, επειδή μπορώ να αλληλεπιδρώ με το τένις σχεδόν κάθε εβδομάδα. Είναι αυτό στο οποίο αφιερώνω τον περισσότερο από το χρόνο μου. Χωρίς το τένις η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική, γιατί το τένις είναι αυτό που με βοήθησε να εκπληρώσω τα όνειρά μου και τις επιθυμίες μου ως άνθρωπος."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Matteo Arnaldi: "Τον έχω παρακολουθήσει και ξέρω ακριβώς τι παίκτης είναι. Τον είδα να παίζει στη Βαρκελώνη, στη Ρώμη και εδώ. Τον παρακολουθώ τους τελευταίους 6 μήνες περίπου, απ' όταν ξεκίνησε να έχει μεγαλύτερη παρουσία στα τουρνουά της ΑΤΡ. Είναι ένας παίκτης που βγαίνει έξω στο court και παλεύει, δεν τα παρατάει ποτέ. Είναι μεγάλος μαχητής και περιμένω σίγουρα να παλέψει. Πρέπει να είμαι προσεκτικός και να δουλέψω για να βρω τρόπους γύρω από το παιχνίδι του."

Τέλος, για τα αδέρφια του, Πέτρο και Παύλο, που δίνουν τον δικό τους αγώνα στο επαγγελματικό τένις: "Προφανώς τους στηρίζω, γιατί θέλουν να παίξουν επαγγελματικά και αυτό είναι κάτι που γνωρίζω πολύ καλά, ξέρω τι χρειάζεται να κάνεις για να είσαι στο επαγγελματικό τένις. Ο Πέτρος προσπαθεί να γίνει όσο καλύτερος μπορεί στα διπλά, αυτό είναι το είδος του τένις που έχει επικεντρωθεί τώρα. Ο Παύλος είχε κάποια καλά αποτελέσματα πρόσφατα στα μονά. Προσπαθεί να ανεβεί και να παίξει στα Challenger τουρνουά. Ο Παύλος έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με εμένα, είναι ψηλός, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών για την ηλικία του. Όταν τον βλέπω να παίζει σκέφτομαι πως έχει τα στοιχεία που είχα και εγώ όταν ήμουν σ' αυτή την ηλικία. Δεν γνωρίζω αν θα είναι σε θέση να υπομείνει τις καθημερινές ρουτίνες που απαιτεί το tour, αλλά θα είμαι εκεί για να τον υποστηρίξω και να του δώσω ευκαιρίες στο επαγγελματικό τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots