Πήρε άριστα στο τεστ του Korda o Alcaraz (vid)

 
Πήρε άριστα στο τεστ του Korda o Alcaraz (vid)
© Julien Crosnier / FFT
tn team Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 - 0:24

O Carlos Alcaraz ξεπέρασε το εμπόδιο του Sebastian Korda χωρίς να χάσει σετ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Roland Garros.

Αρίστευσε στο τεστ του Korda o Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε του Αμερικανού με 6-4, 7-6 (5), 6-3 και προκρίθηκε χωρίς προβλήματα στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Ο νεαρός Ισπανός, Νο.3 στο ταμπλό και ημιφιναλίστ πέρσι στο Παρίσι, κέρδισε τα 6 από τα 7 games μετά το 3-4 στο 1ο σετ και βρέθηκε μπροστά με 6-4, 3-1. Δυσκολεύτηκε ωστόσο αρκετά στο 2ο σετ, στο οποίο ισοφαρίστηκε στο 3-3 και τελικά οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί μέχρι το 4-4 τα πάντα ήταν ρευστά, όμως ο Alcaraz έφτασε σε διπλό set point στο 6-4 και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του, για να κάνει το 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον κάτοχο 2 Grand Slams τίτλων, που προηγήθηκε με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω του, για να ολοκληρώσει το ματς σε 2 ώρες και 39 λεπτά.

Ο Alcaraz θα περιμένει την αναμέτρηση του Ben Shelton με τον Felix Auger-Aliassime, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Η αναμέτρηση ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε από τη βροχή και θα συνεχιστεί αύριο, με τον Auger-Aliassime να σερβίρει για το 1ο σετ στο 5-4.

Σε ένα ματς που έγινε παράλληλα στο Suzanne Lenglen (μεταφέρθηκε εκεί λόγω της βροχής), ο Corentin Moutet επιβλήθηκε του Sebastian Ofner με 3-6, 6-4, 6-4, 6-1, επιστρέφοντας από το 3-6, 2-4. Ο Moutet θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Jannik Sinner, που κέρδισε νωρίτερα τον Pavel Kotov με 6-4, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots