H Sabalenka σταμάτησε ξανά την Badosa (vid)

 
H Sabalenka σταμάτησε ξανά την Badosa (vid)
© Philippe Montigny / FFT
tn team Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 - 15:56

Ακόμα ένα τουρνουά στη φετινή σεζόν τελειώνει για την Paula Badosa από την καλύτερή της φίλη στο tour, Aryna Sabalenka.

Η Sabalenka κέρδισε την Badosa για 3η φορά στους τελευταίους 2 μήνες, ολοκληρώνοντας την πορεία της στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Η 26χρονη Λευκορωσίδα τενίστρια, Νο.2 στον κόσμο και ημιφιναλίστ πέρσι στο Παρίσι, επιβλήθηκε της 26χρονης Ισπανίδας με 7-5, 6-1, για να πάρει μέσα σε 77 λεπτά την πρόκριση για τη φάση των "16" του Γαλλικού Όπεν.

Το ματς δεν ήταν τόσο εύκολο για την Sabalenka, που ειδικά στο 1ο σετ τα βρήκε σκούρα και βρέθηκε 2 φορές πίσω με break, στο 2-4 και στο 3-5. Η Badosa ωστόσο δεν είχε τα σερβίς που θα ήθελε στo game που σέρβιρε για το σετ και το πλήρωσε, με την Sabalenka αντίθετα να βρίσκει ρυθμό και στο σερβίς της και να κυριαρχεί κατά κράτος από εκείνο το σημείο κι έπειτα.

Τα 10 από τα 11 τελευταία games της αναμέτρησης κέρδισε η πρωταθλήτρια του Australian Open, η οποία πρώτα ανέτρεψε το 1ο σετ και στη συνέχεια είχε έναν μονόλογο στο 2ο, για να φτάσει πιο εύκολα απ' ότι και η ίδια θα περίμενε στην τελική επικράτηση.

Στον 4ο γύρο του Roland Garros η Sabalenka θα αντιμετωπίσει μια Αμερικανίδα, είτε τη Madison Keys, είτε την Emma Navarro.

Όσο για την Badosa, θα παραμείνει βεβαίως στο Παρίσι και σήμερα - εφόσον το επιτρέψει η βροχή (αυτή την ώρα η δράση έχει σταματήσει στα εξωτερικά γήπεδα) - θα κάνει την πρεμιέρα της στο μεικτό διπλό, όπου θα παίξει με τον σύντροφό της, Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots