ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο DJOKOVIC! (vids)

 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο DJOKOVIC! (vids)
© Roland Garros / FFT
tennisnews team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 4:07

Ακόμα ζωντανός είναι ο στόχος του 25ου Grand Slam τίτλου στο Roland Garros για τον Novak Djokovic, που αφού βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ από τον κατά 15 χρόνια νεότερό του, Lorenzo Musetti, το μάτι του γυάλισε και κυριάρχησε στο court, για να φτάσει στημ 369η Grand Slam νίκη του, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε μετά τις 3 το πρωί!

Η βροχή πήγε και σήμερα πίσω το πρόγραμμα στο Roland Garros, με την τελευταία αναμέτρηση του Philippe Chatrier, μεταξύ του Djokovic και του Musetti, να ξεκινάει λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ (τοπική).

4 ώρες και 29 λεπτά αργότερα, με την ώρα να φτάνει 03:06 και να αποτελεί ρεκόρ για το ιστορικότερο τουρνουά τένις στο χώμα, ο Σέρβος υπερπρωταθλητής διαμόρφωσε το τελικό 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-0 και πανηγύρισε την 369η νίκη του σε Grand Slam διοργάνωση - όσες έχει και ο Roger Federer στο κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών - και μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Ο στόχος του Djokovic ήταν να πάρει τη νίκη στα 3 σετ, έστω και αργά τη νύχτα, αφού ήδη χρειάστηκε να περιμένει πολύ μέχρι να μπει στο γήπεδο. Παρότι υπέστη break μόλις στο 3ο game της αναμέτρησης, επέστρεψε αμέσως στο σετ και κατάφερε να το κερδίσει με νέο break στο 12ο game, για το 7-5.

Το σχέδιό του στράβωσε στην πορεία, καθώς στο 2ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1, ενώ έχασε και ένα set point στο tie-break, με τον Musetti τελικά να καταφέρνει να το κερδίσει με 8-6 και να βάζει φωτιά στο ματς.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, ο 22χρονος Ιταλός έκανε ένα εκπληκτικό 3ο σετ και επιβλήθηκε με 6-2, για να μπει σε θέση οδηγού στο ματς.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι ισορροπίες είχαν αλλάξει, ο Djokovic έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι φτιαγμένος από κάτι διαφορετικό. Στα 37 του χρόνια και χωρίς να βρίσκεται σε καλή βραδιά, ο Σέρβος θρύλος κατόρθωσε να επιβάλλει καθαρά το δικό του παιχνίδι στα 2 επόμενα σετ και να κερδίσει τα 12 από τα 13 τελευταία games, με τον κατά πολύ νεότερό του Musetti να δείχνει πολύ πιο κουρασμένος.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του επί του Musetti σε 6 αναμετρήσεις, ενώ ήταν και η 2η φορά που τον κερδίζει στο Roland Garros στα 5 σετ και με ανατροπή! Τον είχε κερδίσει στον 4ο γύρο του 2021 με 3-2 σετ, σε ένα ματς που έχασε τα 2 πρώτα σετ και στα 3 επόμενα απώλεσε μόλις ένα game! Κάτι αντίστοιχο δηλαδή μ' αυτό που έκανε μετά το 3ο σετ απόψε, έχοντας βέβαια και 3 παραπάνω χρόνια στην πλάτη του από τότε!

Αφού έφτασε τις 369 νίκες σε Grand Slams διοργανώσεις (369-49) και τις 95 στο Roland Garros (95-16), ο Djokovic παραμένει σε τροχιά τίτλου στο Παρίσι και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα το Νο.23 του ταμπλό, Francisco Cerundolo. Ο Αργεντινός κέρδισε νωρίτερα τον Tommy Paul με 3-6, 6-3, 6-3, 6-2.

Επικές μονομαχίες έγιναν και στα άλλα ματς της ημέρας, με τον Taylor Fritz να κερδίζει τον Θανάση Κοκκινάκη με 6-3, 6-2, 6-7 (4), 5-7, 6-3 και να μπαίνει επίσης στη 16άδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud. Ο Ruud απέκλεισε τον Tomas Martin Etcheverry με 6-4, 1-6, 6-2, 6-2.

Τέλος, ο Holger Rune απέκλεισε τον Jozef Kovalik με 7-5, 6-1, 7-6 (2) και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Alexander Zverev, που θυμίζουμε επέστρεψε από double break στο 5ο σετ, για να αποκλείσει τον Tallon Griekspoor.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots