Επέστρεψε στην 8άδα μετά από 4 χρόνια ο Sinner (vids)

 
Επέστρεψε στην 8άδα μετά από 4 χρόνια ο Sinner (vids)
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 0:15

O Jannik Sinner επέστρεψε από σετ και break πίσω, κέρδισε στα 4 σετ τον Corentin Moutet και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Ο Sinner επικράτησε του Moutet με 2-6, 6-3, 6-2, 6-1 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Roland Garros, όπου περίμενε ο Grigor Dimitrov.

O 22χρονος Ιταλός, ο οποίος απέχει πλέον 2 νίκες από το να γίνει το νέο Νο.1 του κόσμου, δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ενδεχομένως και να αιφνιδιάστηκε από το εκπληκτικό ξεκίνημα του Moutet, που σε λιγότερο από μισή ώρα προηγήθηκε με 5-0 και στα πρώτα 45 λεπτά είχε προβάδισμα με σετ και με break, στο 6-2, 1-0!

Ο Sinner κατάφερε να πάρει πίσω το break άμεσα στο 2ο σετ και όσο περνούσε η ώρα κοντρόλαρε όλο και περισσότερο το ματς. Από τη στιγμή που σταθεροποιήθηκε στο σερβίς ο Ιταλός δεν δυσκολεύτηκε να κυριαρχήσει και να πάρει το 2ο, το 3ο και το 4ο σετ χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά, ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 2 ώρες και 41 λεπτά.

Για 1η φορά μετά το 2020 θα παίξει στα προημιτελικά του Roland Garros o Sinner και για 2η συνολικά στην καριέρα του. Σε ένα Grand Slam θα είναι ο 7ος προημιτελικός του και θα διεκδικήσει μόλις την 3η του πρόκριση στα ημιτελικά, μετά το Wimbledon του 2023 (ημιφιναλίστ) και το φετινό Australian Open (νικητής).

Παραμένει αήττητος σε Grand Slam διοργανώσεις στη φετινή σεζόν, με το ρεκόρ του να γίνεται 11-0, ενώ συνολικά στη σεζόν έφτασε τις 32 νίκες σε 34 αναμετρήσεις (32-2).

Την Τρίτη θα κάνει το επόμενο βήμα προς το 2ο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, απέναντι στον Dimitrov. Toν έχει κερδίσει στις 3 τελευταίες συναντήσεις τους (3-1 συνολικά), συμπεριλαμβανομένου και του σχετικά πρόσφατου τελικού στο Μαϊάμι (6-3, 6-1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots