1ος προημιτελικός στο Παρίσι για τον Dimitrov (vid)

 
1ος προημιτελικός στο Παρίσι για τον Dimitrov (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 22:46

Στη 14η παρουσία του στο Roland Garros, o Grigor Dimitrov κατάφερε να προκριθεί για 1η φορά στα προημιτελικά, επικρατώντας με 3-0 σετ του Hubert Hurkacz.

Έναν ακόμα σπουδαίο αγώνα πραγματοποίησε στα γήπεδα του Roland Garros o Grigor Dimitrov, ο οποίος επιβλήθηκε με 7-6 (5), 6-4, 7-6 (3) του Hubert Hurkacz και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του παρισινού Grand Slam.

Ο 33χρονος Βούλγαρος, Νο.10 στο ταμπλό και στον κόσμο, έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να το κερδίσει στο tie-break. Στη συνέχεια "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Hurkacz, μια στο 2ο και μια στο 3ο σετ.

Στο 2ο κράτησε το προβάδισμα και το κέρδισε με 6-4, στο 3ο σετ ο Hurkacz κατάφερε να επιστρέψει από το 3-1 και να ισοφαρίσει σε 3-3, για να δώσει μάχη μέχρι τέλους. Ξανά όμως ο Dimitrov ήταν ο καλύτερος παίκτης του tie-break, για να το κερδίσει κι αυτό, με 7-3, "σφραγίζοντας" τη νίκη του.

Για 7η φορά στην καριέρα του θα είναι σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Dimitrov, ο οποίος 3 φορές έχει παίξει σε major ημιτελικούς, από μια σε Wimbledon (2014), Australian Open (2017) και US Open (2019). Του λείπει δηλαδή μόνο ο ημιτελικός στο Roland Garros.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Jannik Sinner με τον Corentin Moutet, για να μάθει απέναντι σε ποιον θα προσπαθήσει να προκριθεί στα ημιτελικά του Παρισιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots