Ανυπέρβλητος ξανά ο Alcaraz για τον Τσιτσιπά (vids)

 
Ανυπέρβλητος ξανά ο Alcaraz για τον Τσιτσιπά (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 - 23:47

Για μια ακόμα φορά το εμπόδιο του Carlos Alcaraz ήταν ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη με 3-0 σετ και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Για 2η διαδοχική χρονιά, ο Alcaraz κέρδισε με straight sets τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Roland Garros.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος Ισπανός επιβλήθηκε με 6-3, 7-6 (3), 6-4 του 25χρονου Έλληνα τενίστα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παρισιού, κλείνοντας ένα πολύ μεγάλο ματς με το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Jannik Sinner.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πλέον έχει 0/6 απέναντι στον Alcaraz με μόλις 3 κερδισμένα σετ και 15 χαμένα, μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και έχασε το 1ο σετ - παραλίγο και το 2ο - από τα... αποδυτήρια!

Έχασε συγκεκριμένα τα 9 από τα 12 πρώτα games του αγώνα, για να βρεθεί πίσω με 3-6, 0-3 σε λιγότερα από 45 λεπτά, έχοντας πολύ κακές επιλογές, κάνοντας πολλά αβίαστα και χωρίς να μπορεί να ασκήσει πίεση με τις επιστροφές του.

Άρχισε ωστόσο να βρίσκει ρυθμό μέσα στο 2ο σετ και τελικά βρήκε την ευκαιρία να φτάσει στο break, στο πρώτο game του Ισπανού που έγινε απειλητικός, για να επιστρέψει και να μειώσει σε 4-3.

Στη συνέχεια έσβησε και break point για να κρατήσει το σερβίς του, έκανε το 4-4 και μετέτρεψε σε μάχη το 2ο σετ. Όλα όσα έχτισε όμως πήγαν στράφι από ένα κακό tie-break, όπου ο Alcaraz απέφυγε τα λάθη, ήταν πιο σταθερός και επιβλήθηκε με 7-3, για να κερδίσει και το 2ο σετ.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε για πρώτη φορά χωρίς να μείνει από την αρχή πίσω, όμως και πάλι μια κακιά στιγμή ήταν αρκετή για να τον βγάλει και πάλι εκτός. Έχοντας ένα κάκιστο service game, o 25χρονος πρωταθλητής μας έβαλε μόνος του τον αντίπαλό του στο game από το 30-0 και τελικά έχασε 4 σερί πόντους - 2 από αυτούς με διπλά λάθη του - για να γίνει το break και να βρεθεί πίσω με 3-4.

Ο Alcaraz επέστρεψε από το 0-15 στο 8ο game και από το 0-30 στο 10ο, για να υπερασπιστεί με επιτυχία το σερβίς του στα 2 επόμενα service games του και να φτάσει στο 6-4, "σφραγίζοντας" την πρόκριση σε 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά θα παίξει στα ημιτελικά του Roland Garros o Alcaraz, ο οποίος είχε χάσει πέρσι στα ημιτελικά από τον Novak Djokovic. Αυτή τη χρονιά δεν υπάρχει ο Nole στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει ωστόσο το νέο Νο.1 του κόσμου, Jannik Sinner, με τον οποίο ήδη μοιράζονται ένα σπουδαίο rivalry, το οποίο είναι ισόπαλο στις 4 νίκες έκαστος.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη τερματίζει για 2η σερί χρονιά την πορεία του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στα προημιτελικά του παρισινού major και την ερχόμενη Δευτέρα θα χάσει και 2 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αποχωρώντας ξανά από το Top 10 (Νο.11).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots