Alcaraz: "Θέλω να βάλω το όνομά μου στη λίστα με τους νικητές" (vid)

 
Alcaraz: "Θέλω να βάλω το όνομά μου στη λίστα με τους νικητές" (vid)
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 22:32

O Carlos Alcaraz μίλησε για την ξεχωριστή σύνδεσή του με το Roland Garros και τον μεγάλο στόχο του να κατακτήσει το τρόπαιο την Κυριακή.

"Ήταν πολύ κλειστό ματς, το επίπεδο και η ένταση ήταν πολύ υψηλά. Το κλειδί ήταν ότι αξιοποίησα τις ευκαιρίες μου στο ματς, γιατί θεωρώ ότι και εκείνος είχε καλές ευκαιρίες στο 5ο σετ", είπε ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros.

Για τις κράμπες και αν τώρα νιώθει δυνατότερος σωματικά και πνευματικά, αφού πέρσι έχασε εξαιτίας των κραμπών τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τον Djokovic στα ημιτελικά: "Πιθανότατα είμαι δυνατότερος. Οι κράμπες δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο πέρσι, αλλά είμαι δυνατότερος πνευματικά, ξέρω πως να διαχειριστώ αυτές τις καταστάσεις πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι."

Για το τι είπε στον εαυτό του όταν έμεινε πίσω με 1-2 σετ: "Ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω λίγο τα χτυπήματά μου. Ήξερα ότι θα είναι μεγάλο ματς και έπρεπε να κερδίσω 2 σετ, οπότε έπρεπε να το κάνω μεγάλο ματς. Έπρεπε να παραμείνω εκεί, να είμαι θετικός, να αλλάξω λίγο τα χτυπήματά μου."

Για το τι θα κάνει αύριο, έχοντας και μια μέρα κενό μέχρι τον τελικό της Κυριακής: "Αύριο θα περπατήσω, δεν ξέρω αν θα πάω για προπόνηση, πρέπει να το αποφασίσουμε με την ομάδα μου. Ίσως κάνω απλά έναν περίπατο. Το ίδιο είχα κάνει και πριν τον τελικό του US Open, οπότε ίσως να κάνω το ίδιο."

Για τις αναμνήσεις του ως παιδί από το Roland Garros: "Είναι ξεχωριστό τουρνουά για μένα γιατί όταν ήμουν παιδί τελείωνε το σχολείο και έτρεχα σπίτι για να δω τα ματς. Έβλεπα πολλά ματς, φυσικά τον Rafa Nadal, που κυριαρχούσε σ' αυτό το τουρνουά για 14-15 χρόνια, είναι απίστευτο. Θέλω και γω να βάλω το όνομά μου σ' αυτή τη λίστα με τους Ισπανούς που έχουν κερδίσει το τουρνουά, όχι μόνο τον Rafa, είναι και οι Ferrero, Moya, Costa... Πολλοί θρύλοι του αθλήματος κέρδισαν αυτό το τουρνουά και θέλω να βάλω και το δικό μου όνομα εκεί."

Για το ότι έγινε ο νεότερος που θα έχει τελικό Grand Slam σε όλες τις επιφάνειες: "Το ήξερα αυτό, το είδα στο τηλέφωνό μου μετά τον αγώνα. Είναι ξεχωριστό γιατί το να σπάω ρεκόρ είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό πριν από τον τελικό, αλλά πάντα ήταν στόχος μου να παίζω καλό τένις σε όλες τις επιφάνειες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots