Ιδανικό ξεκίνημα για τον Κύργιο

 
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Κύργιο
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Κύργιο
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 8:20

Ο Νικ Κύργιος πέτυχε 24 άσους και "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ τον Steve Johnson, για να πάρει μια άνετη πρόκριση για τον 2ο γύρο του US Open.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός σέρβιρε 24 άσους και πέτυχε 53 winners συνολικά, κάνοντας μόλις 32 αβίαστα λάθη. Μετά από 2 ώρες παιχνιδιού, επιβλήθηκε του Αμερικανού με 6-3, 7-6 (1), 6-4.

Ο Johnson έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο 6ο game, όταν είχε διπλό break point για το 4-2. Αυτό ήταν και το σημείο που "αφύπνισε" τον Κύργιο. Ο 24χρονος έσβησε με μεγάλα σερβίς τα break point και ισοφάρισε σε 3-3. Ακολούθησαν διαδοχικά break για τον Ελληνοαυστραλό, που κατέκτησε το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Κύργιος δεν αντιμετώπισε break point και μπορεί να μην κατάφερε να κάνει break, αλλά πραγματοποίησε ένα άψογο tie-break, στο οποίο έχασε μόνο έναν πόντο.

Ο Κύργιος έκανε 2 break ακόμα break ξεκίνημα του 3ου σετ και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Ο Johnson δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-2, αλλά ο Κύργιος διατήρησε τη διαφορά του ενός break μέχρι και το τέλος του σετ, για να το κατακτήσει με 6-4.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν η τελευταία αναμέτρηση της ημέρας και καθυστέρησε αρκετά να ολοκληρωθεί, εξαιτίας των προηγούμενων παιχνιδιών του Louis Armstrong Stadium. Συγκεκριμένα ξεκίνησε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ στη Νέα Υόρκη και ολοκληρώθηκε περίπου 75 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα.

Στον 2ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Antoine Hoang από τη Γαλλία, που κέρδισε τον Leonardo Mayer με 3-6, 6-2, 6-7 (6), 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots