Ανατροπή και στον 3ο γύρο η Μαρία! (vids)

 
Ανατροπή και στον 3ο γύρο η Μαρία! (vids)
Ανατροπή και στον 3ο γύρο η Μαρία! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 - 20:43

H Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά βρήκε το δρόμο προς τη νίκη επί της Shuai Peng και εξασφάλισε την παρουσία της στον 3ο γύρο του US Open, ισοφαρίζοντας την καλύτερη πορεία της στη Νέα Υόρκη.

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κέρδισε την ημιφιναλίστ του 2014 στον εξ' αναβολής αγώνα τους με 6-7 (5), 6-4, 6-2, για να επιστρέψει στον 3ο γύρο του US Open μετά από 2 χρόνια και να ισοφαρίσει την καλύτερη πορεία της στο Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την καλή της φίλη και Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Ashleigh Barty, που είχε το πλεονέκτημα να πάρει από χθες την πρόκριση, κερδίζοντας τη Lauren Davis με 6-2, 7-6 (2).

Η Σάκκαρη, η οποία ήδη "φλερτάρει" με την πρώτη της είσοδο στo Top 25 με τη νίκη αυτή, θα επιχειρήσει αύριο να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην Αυστραλή και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των "16" ενός Grand Slam τουρνουά. 

Δεν ήταν καθόλου εύκολη πρόκριση για τη Σάκκαρη, απέναντι σε μια παίκτρια που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο US Open πριν 5 χρόνια, ενώ φέτος, μπορεί να μη βρίσκεται στα καλύτερά της, αλλά πέτυχε 4 νίκες και από το προκριματικό ταμπλό κατάφερε να είναι στις "64" καλύτερες.

Έδειξε από νωρίς πως θα κάνει τη Σάκκαρη να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η έμπειρη Κινέζα έκανε break πρώτη, για να βρεθεί μπροστά με 4-2 στο 1ο σετ.

Η Ελληνίδα παίκτρια ισοφάρισε στο 4-4 και έσβησε 2 break point στο 11ο game, για να βρεθεί μπροστά με 6-5. Η Peng σέρβιρε με επιτυχία όμως για την παραμονή της στο σετ και στο tie-break ανέτρεψε το 2-4, για να πάρει τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει με 7-5.

Πολύ διαφορετική ήταν η συνέχεια του αγώνα, με τη Σάκκαρη να δείχνει πολύ δυνατότερη, χωρίς όμως να αποφύγει και τις περιπέτειες. Στο 2ο σετ η Ελληνίδα εξασφάλισε ένα προβάδισμα με 5-1, ωστόσο λίγο έλειψε να μπει σε μεγάλους μπελάδες.

Η Peng πήρε πίσω το ένα break μειώνοντας σε 5-4 και παραλίγο να φέρει στην ισορροπία το σετ και σε πολύ δύσκολη θέση τη Μαρία. Η τελευταία, έσβησε ένα πολύ κρίσιμο break point για να αποφύγει το 5-5, πήρε έναν πολύ σπουδαίο πόντο ψυχολογίας για να δημιουργήσει set point και τελικά έκλεισε το σετ με μεγάλο σερβίς, σ' αυτό το 10o game.

Ακόμα πιο απλά ήταν τα πράγματα στο 3ο σετ, στο οποίο πλέον η Μαρία αγωνιζόταν και με το momentum, αλλά και με πολύ περισσότερες δυνάμεις σωματικά. Προηγήθηκε με 3-0 και αργότερα ξανά με 5-1 η Ελληνίδα, η οποία αυτή τη φορά δεν απειλήθηκε, παρόλο που χρειάστηκε συνολικά το 4ο match point (είχε 2 χαμένα για το 6-1), για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 8ο game με 6-2, 2 ώρες και 41 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots