Μεγάλη αλλαγή για το US Open

 
Μεγάλη αλλαγή για το US Open
Μεγάλη αλλαγή για το US Open
tennisnews team Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 - 17:15

Το US Open ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή, καθώς για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια αναμένεται να αλλάξει τις επιφάνειες του.

Συγκεκριμένα η USTA ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει την επιφάνεια της DecoTurf για πρώτη φορά από το 2005, με την επιφάνεια Laykold. Αυτό σε μια πρώτη ανάγνωση σημαίνει πως οι επιφάνειες στο αμερικανικό Grand Slam θα γίνουν πιο αργές σε σχέση με την τελευταία 15ετία.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη, καθώς το US Open πάντα υπερηφανευόταν για τις επιφάνειές του και ήταν το σημαντικότερο τουρνουά του κόσμου που χρησιμοποιούσε επιφάνειες της Decoturf.

Επίσης εγείρει και μερικά ερωτήματα η ανακοίνωση αυτή, όπως γιατί επιλέχθηκαν οι επιφάνειες Laykold, αν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη είδηση της μεταφοράς του Roland Garros στο καλαντάρι και αν θα επηρεαστεί το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα των επιφανειών, που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

"Προς το τέλος της πλήρους ανακαίνισης του USTA Billie Jean King National Tennis Center, αισθανθήκαμε πως ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε όλες τις νέες προσεγγίσεις και τεχνολογίες στην επιφάνεια των γηπέδων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διερεύνησης, η Laykold γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή των επιλογών μας και δουλεύοντας μαζί τους, είμαστε αισιόδοξοι πως θα δημιουργήσουμε τα καλύτερα γήπεδα τένις στον κόσμο", δήλωσε ο Danny Zausner, διευθύνων σύμβουλος του USTA Billie Jean King National Tennis Center, των εγκαταστάσεων που "στεγάζουν" το Grand Slam της Νέας Υόρκης.

"Η Laykold είναι ένας έμπιστος κατασκευαστής γηπέδων τένις για τα τελευταία 75 χρόνια και το να προσθέτουμε το US Open στα τουρνουά με τα οποία συνεργαζόμαστε, είναι ένα ορόσημο για μας. Περιμέναμε την ευκαιρία για να δείξουμε την ποιότητά μας σε ένα απ' τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας επέλεξαν. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό", είπε ο διευθυντής της Advanced Polymer Technology, Jim Sacco.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα αλλάξει το χρώμα της επιφάνειας. Δεν είναι επίσης γνωστό αν θα αποφασίσουν και τα τουρνουά της US Open Series, με σημαντικότερα το Cincinnati Masters και το Rogers Cup, να αλλάξουν επίσης τις επιφάνειες τους. Αυτή τη στιγμή και τα δυο έχουν DecoTurf. Τα πάντα πάντως είναι ανοιχτά, καθώς αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού, οπότε τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά για τους επόμενους μήνες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots