Όλα τα σενάρια για το US Open

 
Όλα τα σενάρια για το US Open
Όλα τα σενάρια για το US Open
tennisnews team Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 - 7:04

Η USTA εξετάζει αρκετά διαφορετικά σενάρια για το US Open - το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου - και πολλά θα εξαρτηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς θα κάνει επίσημη ανακοίνωση για το αμερικανικό Grand Slam στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Τα βασικότερα σενάρια που εξετάζονται αυτή την περίοδο για το US Open είναι να μη φιλοξενήσει καθόλου φιλάθλους, να ελαχιστοποιήσει τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα (λιγότεροι διαιτητές, ball kids) και να μην ανοίγει τα αποδυτήρια των εγκαταστάσεων τις ημέρες που δε θα γίνονται αγώνες.

"Όλα είναι ακόμα ρευστά. Δεν έχουμε πάρει κάποια τελική απόφαση", είπε η Stacey Allaster, διευθύντρια στο τμήμα του επαγγελματικού τένις της USTA. "Θα έλεγα πως είμαστε επικεντρωμένοι 150% στην ασφάλεια όλων, για τη διεξαγωγή του US Open στο Billie Jean King National Tennis Center της Νέας Υόρκης τις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Είναι αυτό που σκεφτόμαστε μονίμως. Το ενδεχόμενο άλλων ημερομηνιών και άλλων γηπέδων μπορεί να συζητηθεί, αλλά δεν έχει τόση τύχη. Θα γίνει ανακοίνωση από τα μέσα έως το τέλος του Ιουνίου."

Τα tour της ΑΤΡ, της WTA και της ITF έχουν ανασταλεί έως και το τέλος του Ιουλίου. Το Roland Garros έχει μεταφερθεί από τα τέλη του Μαΐου στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ενώ το Wimbledon ακυρώθηκε για πρώτη φορά από το 1945.

"Όλοι συμφωνούν με τις θεμελιώδεις αρχές μας: Η προστασία της υγείας των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τις οδηγίες της τοπικής κυβέρνησης, και ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του ιού", είπε o Stuart Miller, ο οποίος επιβλέπει την επιστροφή του τένις για την ITF.

Όπως ενημέρωσε η Allaster, η USTA σκοπεύει να προσθέσει αποδυτήρια στις εγκαταστάσεις του Flushing Meadows και να βελτιώσει την κυκλοφορία καθαρού αέρα σε όλους τους χώρους. Εξετάζεται επίσης να απογορεύεται η χρήση των αποδυτηρίων μέχρι λίγη ώρα πριν από τον αγώνα, ώστε οι παίκτες που θέλουν απλώς να προπονηθούν να πρέπει μετά να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο.

Το σενάριο να μην επιτραπεί καθόλου η είσοδος φιλάθλων στις εγκαταστάσεις, δείχνει να είναι για την ώρα το πιο πιθανό. "Είναι αρκετά σημαντικό να διεξαχθεί το US Open έστω και χωρίς φιλάθλους, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα μέρος των κερδών από τα τηλεοπτικά και τα διαδικτυακά δικαιώματα", είπε ο Lew Sherr, επικεφαλής εσόδων της USTA, στο AP.

Κάποια άλλα σημαντικά θέματα που είναι στο τραπέζι της USTA, είναι όλοι οι παίκτες πριν πάνε στη Νέα Υόρκη να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό και από εκεί και πέρα να απαντάνε σε ερωτηματολόγιο για την υγεία τους καθημερινά και να θερμομετρούνται.

Σχετικά με τις ομάδες, αν ένας παίκτης συνηθίζει να έχει μαζί του 5-6 ή ακόμα και 7-8 άτομα, πιθανότατα δε θα μπορέσει να το κάνει στο US Open. Το τουρνουά εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει δικούς του φυσιοθεραπευτές και μασέρ στους παίκτες, ώστε να φέρουν μόνο τα πολύ βασικά μέλη των ομάδων τους μαζί τους.

Όσον αφορά τα άτομα που θα βρίσκονται στο γήπεδο, η αμερικανική ομοσπονδία έχει σκοπό να μειώσει τους επόπτες γραμμών, αλλά και τα άτομα για τις μπάλες, που δεν θα είναι παιδιά αλλά ενήλικες.

Τέλος, υπάρχει και ένα πιο ακραίο σενάριο σχετικό με τη μείωση της διάρκειας των αγώνων, στο οποίο όλοι οι αγώνες σε άνδρες και γυναίκες θα είναι best-of-three (στα 2 κερδισμένα σετ). Αυτό ωστόσο δεν είναι πολύ πιθανό και σίγουρα δε θα γίνει αν δεν συμφωνούν οι παίκτες, όπως είπε η Allaster: "Λίγο έχει συζητηθεί αυτό. Αν οι παίκτες έρθουν και μας ζητήσουν να το κάνουμε, τότε θα το κάνουμε. Δε θα είναι μονομερής απόφαση χωρίς να συμβουλευτούμε τους παίκτες."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots