Εντυπωσιακή Σάκκαρη - στη 16άδα σε 55 λεπτά! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Adam Glanzman / USTA
tennisnews team Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:00

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε μόλις 4 games από την Amanda Anisimova, για να προκριθεί σε λιγότερο από μια ώρα στη φάση των "16" του US Open! 

H Μαρία Σάκκαρη επέστρεφε όλες τις μπάλες στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της Amanda Anisimova, για να την κερδίσει με 6-3, 6-1 σε 55 μόλις λεπτά και να πάρει μια εντυπωσιακή και γρήγορη πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open.

 

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί στις "16" καλύτερες του αμερικανικού major και η 2η φορά που θα βρεθεί γενικά στη 16άδα ενός Grand Slam, κάνοντάς το για 2η συνεχόμενη φορά, μετά από την πορεία της ως τον 4ο γύρο του Australian Open στις αρχές της χρονιάς.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη δεν επέτρεψε στην αντίπαλή της να φτάσει σε break point και έκανε 2 φορές break, πρώτα στο 5ο (3-2) και αργότερα και στο 9ο game (6-3), για να το κατακτήσει σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η Anisimova απείλησε για πρώτη φορά στο ξεκίνημα του 2ου σετ το σερβίς της Μαρίας και κατάφερε να κάνει ένα break για να πάρει προβάδισμα με 1-0, ακολούθησαν όμως 6 διαδοχικά κερδισμένα games από την πρωταθλήτριά μας, που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της και ολοκλήρωσε τον αγώνα μόλις 55 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς!

Η Σάκκαρη, η οποία είχε 11 winners και 8 αβίαστα λάθη στο παιχνίδι, θα είναι στη 2η εβδομάδα του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της και θα περιμένει την αναμέτρηση της Serena Williams με τη Sloane Stephens, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16".

Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει τη Serena Williams πριν μερικές ημέρες για το Western & Southern Open, σημειώνοντας μια επική ανατροπή απέναντι στην πολύ μεγάλη Αμερικανίδα τενίστρια, για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots