Συνεχίζει την πορεία προς τον τίτλο η Osaka (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:31

H πρωταθλήτρια του 2018, Naomi Osaka, συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο στο US Open και προκρίθηκε στον 3ο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Δείτε τα highlights όλων των χθεσινών αναμετρήσεων.

Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), η Osaka εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του US Open, κερδίζοντας την Anett Kontaveit με 6-3, 6-4.

Η 22χρονη Γιαπωνέζα έκανε ένα άψογο ματς από τη γραμμή του σερβίς, καθώς δεν επέτρεψε στην αντίπαλή της να φτάσει σε break point, ενώ παρόλο που έχασε 8 ευκαιρίες -από τις 10 που δημιούργησε συνολικά- για break, "έσπασε" από μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς της Kontaveit και αυτό ήταν αρκετό για να της χαρίσει μια σχετικά άνετη πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις για 3η φορά προκρίνεται σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η Osaka, η οποία άλλες 2 φορές έφτασε σε αυτή τη φάση και παρέμεινε αήττητη από εκεί και πέρα, κερδίζοντας 2 Grand Slam τίτλους, στο US Open το 2018 και στο Australian Open το 2019.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει τη Shelby Rogers, που βγήκε νικήτρια από μια συναρπαστική μάχη με την Petra Kvitova. Μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά, η Αμερικανίδα επικράτησε της Τσέχας με 7-6 (5), 3-6, 7-6 (6), σβήνοντας και 4 match points στο 3ο σετ, 3 στο 10ο game (4-5) και ακόμα ένα στο tie-break. Για 1η φορά θα παίξει στα προημιτελικά του US Open η Rogers και για 2η γενικά σε ένα Slam, μετά το Roland Garros του 2016.

Για 1η φορά στα προημιτελικά του αμερικανικού major θα είναι και οι άλλες δυο νικήτριες της ημέρας. Η Yulia Putintseva, η οποία κατάφερε να κερδίσει την Petra Martic με 6-3, 2-6, 6-4 και να μπει για 3η φορά σε έναν προημιτελικό Slam διοργάνωσης, μετά τα Roland Garros του 2016 και του 2018, καθώς και η Jennifer Brady, που συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της και απέκλεισε την Angelique Kerber με 6-1, 6-4, για να μπει για 1η φορά στην καριέρα της σε έναν προημιτελικό σε Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots