Η ιστορία θα περιμένει τη Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Darren Carroll | USTA
tennisnews team Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:39

H Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε πολύ κοντά σε μια ιστορική πρόκριση και σε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη απέναντι στην πολύ σπουδαία Serena Williams, η Αμερικανίδα όμως πανηγύρισε τελευταία μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Arthur Ashe Stadium.

Μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά μιας συναρπαστικής μάχης, με εναλλαγές συναισθημάτων και τένις πολύ υψηλού επιπέδου σε όλη τη διάρκειά του, η Serena Williams επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 6-3, 6-7 (6), 6-3 και κράτησε "ζωντανό" το όνειρό της για να κατακτήσει τον 24ο Grand Slam τίτλο της, κάτι που και σήμερα έδειξε πόσο πολύ θέλει.

Κοντά σε μια ιστορική πρόκριση ήταν η Μαρία, η οποία ήταν με break μπροστά στο 3ο σετ και διεκδικούσε να γίνει σήμερα η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που θα προκριθεί σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, δεν τα κατάφερε όμως και θα χρειαστεί να περιμένει την επόμενή της προσπάθεια.

H Σάκκαρη έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, πετυχαίνοντας 13 άσους, έναν περισσότερο από τη Serena. Είχε επίσης 35 winners, καθώς και 43 αβίαστα λάθη, σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να ρισκάρει και να γίνει πολύ επιθετική.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με break με τη Serena να επιστρέφει από το 0-40 στο 5ο game και να υπερασπίζεται το σερβίς της για το 3-2. Στο αμέσως επόμενο game η Αμερικανίδα έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ, το οποίο έκλεισε με love service game για το 6-3.

Στο 2ο σετ και οι δυο παίκτριες σέρβιραν καταπληκτικά και δεν υπήρξε κανένα break, με τη Σάκκαρη πάντως να είναι εκείνη που πίεζε περισσότερο και έφτασε πολύ κοντά στο να το κάνει, αλλά η Serena έσβησε 2 break points και set points στο 12ο game, για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί η Σάκκαρη έχασε ακόμα 2 set points στο 6-4, αλλά δεν επηρεάστηκε και έμεινε ψύχραιμη, για να αξιοποιήσει την 5η της ευκαιρία και να κερδίσει το tie-break με 8-6.

Όπως είχε κάνει και πριν μια εβδομάδα, η Σάκκαρη διεκδίκησε τη 2η διαδοχική νίκη της επί της Serena με ανατροπή και έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο 3ο σετ, κερδίζοντας τα 2 πρώτα games. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική και η Serena έκανε μια τεράστια προσπάθεια, για να κρατήσει "ζωντανές" τις ελπίδες της για έναν ακόμα Grand Slam τίτλο.

Η 38χρονη Αμερικανίδα, Νο.3 στο ταμπλό, κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games του αγώνα σε ένα εντυπωσιακό comeback, για να πάρει τελικά τη νίκη σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες. Ήταν η 100ή νίκη της Serena στο Arthur Ashe Stadium, η 105η συνολικά στο US Open καθώς και η 53η πρόκρισή της σε προημιτελικό major διοργάνωσης.

Στα προημιτελικά, η Serena θα αντιμετωπίσει μια εκ των Tsvetana Pironkova και Alize Cornet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots