Πίσω στα ημιτελικά η Osaka (vid)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:02

H Naomi Osaka διατήρησε το απόλυτο των κερδισμένων σετ που έχει σε προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων και επέστρεψε στα ημιτελικά του US Open.

Η Osaka επικράτησε της Shelby Rogers με 6-3, 6-4 στο Arthur Ashe Stadium και έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική της πορεία στο φετινό US Open, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην επιστροφή της στο "θρόνο" του αμερικανικού Grand Slam.

Η Γιαπωνέζα, που αν και 23 ετών είναι η 2η πιο έμπειρη παίκτρια σε μεγάλα τουρνουά που συνεχίζει στο ταμπλό, μετά από τις Serena Williams και Victoria Azarenka, έκανε ένα απίθανο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 7 άσους και 24 winners, την ώρα που είχε μόλις 8 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, η Rogers, που επίσης ήταν πολύ επιθετική στο court, έβγαλε 23 winners, αλλά υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη.

Η πρωταθλήτρια του 2018 έκανε το πρώτο break του αγώνα στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2, με την Αμερικανίδα να απαντάει άμεσα και να αξιοποιεί το μοναδικό break point που είχε σε όλο το ματς, για να μειώσει σε 4-3. Ανέκτησε ωστόσο το πάνω χέρι η Osaka, που έκανε νέο break στο 8ο game (5-3) και τελικά σέρβιρε με επιτυχία για την κατάκτηση του σετ.

Στο 2ο σετ το break ήρθε πολύ νωρίς για την παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό, που πήρε ένα προβάδισμα με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω της, αφού δεν απειλήθηκε σε κανένα service games της από την Rogers. Μετά από 80 λεπτά ακριβώς, ολοκλήρωσε τη νίκη της, χάρη σε ένα love service game.

Η Osaka, η οποία κέρδισε για 1η φορά την Rogers καθώς είχε χάσει στις 3 πρώτες συναντήσεις τους, έχει ένα εντυπωσιακό στατιστικό, μένοντας αήττητη σε προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς Grand Slam διοργανώσεων. Δυο φορές στο παρελθόν είχε φτάσει σε προημιτελικό Grand Slam και έφτασε μέχρι τον τίτλο, στο US Open το 2018 και στο Australian Open το 2019.

Στους προημιτελικούς έχει πλέον 3-0 νίκες και το ίδιο θέλει να κάνει και στους ημιτελικούς, αντιμετωπίζοντας αύριο τη μεγάλη έκπληξη της post-lockdown περιόδου, Jennifer Brady, που κάνει σπουδαία πράγματα στην αμερικανική hard court season. Η 25χρονη Αμερικανίδα, η οποία θα γίνει η 1η παίκτρια που βγήκε από το κολλέγιο και θα παίξει σε Grand Slam ημιτελικό από το 1994 (Gigi Fernandez, US Open), ήταν στο Νο.49 του κόσμου πριν από ένα μήνα και τώρα έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό της στο Top 25, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Άλλες 2 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Osaka και Brady, έχοντας από 1 νίκη. Η Osaka είχε κερδίσει την Brady στο χώμα, στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, στο Charleston το 2018, ενώ η Αμερικανίδα είχε κερδίσει τη μοναδική αναμέτρηση που έδωσαν σε σκληρή επιφάνεια, η οποία ωστόσο ήταν το μακρινό 2014, στο New Braunfels του Τέξας, όταν η Brady ήταν 19 ετών και η Osaka μόλις 16.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots