Thiem: Ήταν ένα όνειρο ζωής - πιο χαλαρός τώρα στα Slams" (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem YouTube / US Open
tennisnews team Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:14

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά από την κατάκτηση του US Open, o Dominic Thiem στάθηκε στο ότι εκπλήρωσε ένα όνειρο που είχε από πάντα, αλλά πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ενώ εξέφρασε και την πεποίθησή του πως ο τίτλος αυτός θα τον βοηθήσει να είναι πιο χαλαρός στα επόμενα Grand Slams.

"Σίγουρα ήταν ένας στόχος ζωής, ένα όνειρο που είχα για πολλά χρόνια. Φυσικά απ' όταν ήμουν παιδί και ξεκίνησα να παίζω τένις το ήθελα, αλλά τότε ήταν πάρα πολύ μακριά. Μετά πλησίαζα όλο και περισσότερο στην κορυφή. Σε ένα σημείο συνειδητοποίησα ότι ίσως μια μέρα κατάφερνα να κερδίσω έναν από τους τέσσερις μεγάλους τίτλους του τένις. Δούλεψα πολύ γι' αυτό, αφιέρωσα όλη μου τη ζωή στην ουσία. Τώρα τα κατάφερα και είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλη την ομάδα, για την οικογένειά μου. Σήμερα μπορώ να πω ότι είναι η μέρα που ανταπέδωσα ένα μέρος όσων έχουν κάνει για μένα", είπε ο Thiem στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Παρόλο που ήταν ένας συναρπαστικός τελικός με πολλές ανατροπές και υψηλού επιπέδου τένις, υπήρχαν κακά διαστήματα και για τους δυο φιναλίστ, με τον Αυστριακό να το αποδίδει αυτό στη νευρικότητα του 1ου Grand Slam, καθώς και για τους δυο ήταν μια μεγάλη ευκαιρία από τη στιγμή που έλειπαν οι "Big 3". 

"Και οι δυο δεν παίξαμε με κάποιον από τους Big 3, οπότε υπήρχε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού. Γι' αυτό υπήρχε και τόση νευρικότητα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και για τους δυο μας. Είναι προφανές ότι ήμουν πολύ σφιγμένος στην αρχή. Και οι δυο φυσικά έχουμε εμπειρία και στο tie-break του 5ου σετ γνωρίζαμε ότι ο καθένας μπορούσε να κερδίσει. Νομίζω πως είναι κατανοητό γιατί δεν παίζαμε το καλύτερό μας. Όταν σέρβιρε για τη νίκη δεν ήμουν στα καλύτερά μου σωματικά, αλλά γνώριζα πως και εκείνος δεν ήταν φρέσκος. Ήλπιζα να έχω μια ευκαιρία ακόμα και εκείνος δε σέρβιρε καλά, όπως στην αρχή. Οπότε έπαιξα καλά σε εκείνο το game και έβαλα ξανά τον εαυτό μου στο παιχνίδι."

Για το πως κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και αν συνέχισε να το πιστεύει ενώ βρέθηκε πίσω με 2 σετ και με break στο 3ο σετ, ο Thiem είπε: "Ήταν δύσκολο να μείνω εκεί και να το πιστέψω, αλλά το έκανα γιατί είναι ένας τελικός σε Grand Slam. Έπαιζα άσχημα, ήμουν σφιγμένος, τα πόδια μου ήταν βαριά, τα χέρια μου ήταν βαριά, αλλά η ελπίδα και η προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα παίξω πιο ελεύθερα υπήρχε πάντα. Ευτυχώς δεν ήταν πολύ αργά, όταν έκανα το break στο 3ο σετ. Από εκείνη τη στιγμή που ισοφάρισα σε 3-3 στο 3ο σετ, η πίστη μου γινόταν όλο και δυνατότερη. Το θέμα είναι πως η πίστη στον εαυτό μου δεν είναι αρκετή, γιατί είμαι βέβαιος ότι και ο Sascha το πίστευε. Δυο παίκτες που το πίστευαν πολύ έπαιξαν έναν αγώνα μεταξύ τους και προφανώς τελείωσε μ' αυτό τον τρόπο, στο tie-break του 5ου σετ."

Όσο για τη συνέχεια, με το Roland Garros να πλησιάζει, ο Thiem είναι αισιόδοξος πως το γεγονός ότι κέρδισε ένα Slam μετά από 3 χαμένους τελικούς θα τον διευκολύνει στα επόμενα majors.

"Σωματικά νομίζω πως θα είμαι στο 100% μου, υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξεκουραστώ. Το ερώτημα είναι πως θα είμαι πνευματικά. Ποτέ δεν έχω βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή να πετυχαίνω έναν τόσο μεγάλο στόχο. Πιστεύω πως θα είναι ευκολότερα τώρα στα μεγάλα τουρνουά, γιατί δε θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Σίγουρα είχα μια καλύτερη καριέρεα απ' όσο είχα ονειρευτεί, αλλά μέχρι σήμερα υπήρχε αυτό το κομμάτι που έλειπε, αυτός ο στόχος που δεν μπορούσα να πετύχω. Τώρα που τα κατάφερα νομίζω πως θα είμαι πιο χαλαρός και θα παίζω πιο ελεύθερα στα μεγάλα τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots