Σταμάτησε τον Sinner o Dimitrov (vid)

 
Σταμάτησε τον Sinner o Dimitrov (vid)
Σταμάτησε τον Sinner o Dimitrov (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:59

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ και με break, ο Grigor Dimitrov κατάφερε να "φρενάρει" τον 19χρονο Jannik Sinner και να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Ο Grigor Dimitrov επικράτησε του Jannik Sinner με 4-6, 6-4, 6-4 και πήρε ένα από τα πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Ο 29χρονος Βούλγαρος, Νο.15 στο ταμπλό, στην πρώτη του συνάντηση με τον 19χρονο Ιταλό, τα βρήκε αρκετά σκούρα και έμεινε πίσω με 0-2 στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να μη μείνει πίσω με 0-3 και double break. Απέφυγε το double break και στο 5ο game, στο οποίο έσβησε 2 ακόμα break points και μείωσε σε 2-3, ενώ σε όλο το σετ δεν κατάφερε να απειλήσει το σερβίς του Sinner.

Και στο 2ο σετ έμεινε πίσω με break o Dimitrov, αλλά φρόντισε να απαντήσει σύντομα και να ισοφαρίσει σε 1-1. Απειλήθηκε ξανά στο 5ο game, όταν επέστρεψε από το 15-40 και τελικά κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 3-2, ενώ έκανε ένα break που τον έβαλε στο παιχνίδι στο καθοριστικό 10ο game, για να πάρει το σετ με 6-4, αξιοποιώντας την πρώτη μόλις ευκαιρία που είχε για break σε όλο το ματς.

Ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν και ο Dimitrov έδειχνε πολύ πιο σταθερός από τον αντίπαλό του, για να κάνει κι άλλο break λίγο αργότερα και να "ξεφύγει" με 4-1 στο 2ο σετ. Προηγήθηκε μέχρι και με 5-2, αλλά όταν σέρβιρε για την πρόκριση ο Sinner έκανε το break back και έμεινε λίγο ακόμα στο τουρνουά, μειώνοντας σε 5-4.

Μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, ο Ιταλός δεν μπόρεσε να φέρει το σετ στα ίσα, καθώς παρά το γεγονός ότι έσβησε 4 match points, δεν αξιοποίησε το ένα game point που είχε για το 5-5 και ο Dimitrov στο 5ο match point του "σφράγισε" τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Για 2η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ρώμης o Dimitrov, μετά το μακρινό 2014, όταν ήταν ημιφιναλίστ. Θα διεκδικήσει αύριο την 7η πρόκρισή του σε έναν ημιτελικό Masters διοργάνωσης, απέναντι σε έναν εκ των Denis Shapovalov και Ugo Humbert.

Στον πρώτο αγώνα για τον 3ο γύρο που ολοκληρώθηκε χρονικά, ο Matteo Berrettini επιβεβαίωσε έστω και δύσκολα τα προγνωστικά ενάντια στον Stefano Travaglia, κερδίζοντας τον συμπατριώτη του με 7-6 (5), 7-6 (1).

Μπορεί να είχε περισσότερες ευκαιρίες για break από τον αντίπαλό του και να προηγήθηκε και στα δυο σετ με break, στο 1ο με 2-0 και στο 2ο με 5-3, αλλά o Travaglia αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τον Berrettini, που χρειάστηκε tie-break και στα δυο σετ, χωρίς πάντως να κινδυνέψει περισσότερο, αφού και στα δυο tie-break έδειξε να έχει τον έλεγχο.

Για πρώτη φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της πατρίδας του ο Berrettini και για 2η συνολικά σε ένα Masters, μετά την περσινή του παρουσία στα ημιτελικά της Σαγκάης. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Marin Cilic με τον Casper Ruud, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots