Thiem: "O Djokovic θα κερδίσει το US Open"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 - 16:47

O Dominic Thiem έκανε μια πρόβλεψη για το US Open, καθώς και μια ενημέρωση για τον τραυματισμό του στον καρπό, με τον οποίο ευελπιστεί να ξεμπερδέψει μέχρι την off-season, για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Australian Open.

"Η επόμενη εξέταση είναι σε έναν μήνα. Πρέπει να φοράω νάρθηκα για τις 6 επόμενες εβδομάδες. Ελπίζω να μπορέσω να ξεκινήσω τις προπονήσεις τον Νοέμβριο και να παίξω στην Αυστραλία τον Ιανουάριο. Αν χρειαστώ εγχείρηση, τότε θα πάνε όλα πίσω 4-8 εβδομάδες", δήλωσε ο Thiem στην αυστριακή Kronen Zeitung.

Όπως είπε, αντιμετωπίζει αυτή την "άσχημη" σεζόν σαν ένα "ημίχρονο" για την καριέρα του: "Τα τελευταία 6 χρόνια ήταν εκπληκτικά. Αυτή η σεζόν ήταν άσχημη, ακόμα και πριν τον τραυματισμό. Τώρα, με τον τραυματισμό μου στον καρπό, είναι σαν ένα ημίχρονο στην καριέρα μου. Ελπίζω να ακολουθήσουν άλλα 6 εκπληκτικά χρόνια μετά απ' αυτό."

Όσο για το πόσο τον ενοχλεί που θα χάσει το US Open, όπου πέρσι είχε κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του: "Είναι δύσκολο, αλλά πιο πολύ με πονάει ότι θα χάσω τους τελικούς του Davis Cup στο Ίνσμπρουκ. Κάτι τέτοιο (να παίζεις στην πατρίδα σου τελικούς Davis Cup) έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μια φορά στη ζωή σου."

Τέλος, ο Thiem έκανε και μια εκτίμηση για το ποιος θα τον διαδεχθεί στον θρόνο της Νέας Υόρκης: "Πιστεύω πως θα κερδίσει (το US Open) ο Novak. Παίζει απίστευτα καλά, δεν θα αφήσει μια τέτοια ευκαιρία για να κάνει το Grand Slam να πάει χαμένη. Την τελευταία φορά που το έκανε κάποιος αυτό, ήταν o Rod Laver το 1969."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots