Για 1η φορά στην ιστορία η Ελλάδα θα έχει 3 εκπροσώπους σε Grand Slam!

 
Για 1η φορά στην ιστορία η Ελλάδα θα έχει 3 εκπροσώπους σε Grand Slam!
Φωτογραφίες: Pete Staples / Darren Carroll / USTA
tennisnews team Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 5:29

To ελληνικό τένις ζει τις καλύτερες εποχές του και τα ξημερώματα του Σαββάτου γράφτηκε ακόμα μια "χρυσή" σελίδα της ιστορίας του, αφού για πρώτη φορά θα υπάρξουν τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στα μονά.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σημείωσε μια μεγάλη προσωπική επιτυχία, με την πρώτη πρόκριση της καριέρας της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, ταυτόχρονα όμως έγραψε ιστορία και για το ελληνικό τένις, που αναμφίβολα ζει τις καλύτερες εποχές του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της open era, δηλαδή από το 1968, θα βρεθούν τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στα βασικά ταμπλό ανδρών και γυναικών. Εκτός από τη Βαλεντίνη, στο κυρίως ταμπλό των γυναικών θα είναι φυσικά η Μαρία Σάκκαρη, ενώ στο ανδρικό ταμπλό θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

H πρώτη φορά που είχαμε δυο εκπροσώπους, από έναν σε άνδρες και γυναίκες, ήταν στο Wimbledon το 2002, όταν εκτός από τη Λένα Δανιηλίδου, μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Αυτό το επανέλαβε το δίδυμο του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη το 2017 στο Roland Garros, ενώ το 2018 στο Australian Open ήταν πρώτη φορά που είχαμε δυο εκπροσώπους που αγωνίστηκαν απευθείας στα κύρια ταμπλό, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να παίξουν προκριματικά.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε τρια δύσκολα παιχνίδια στα τρια σετ αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Νέας Υόρκης, έγινε μόλις η 6η Ελληνίδα που μπαίνει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της open era.

Πρώτη ήταν η Αγγελική Κανελλοπούλου το 1985 (15 συμμετοχές), ενώ ακολούθησαν η Όλγα Τσαρμποπούλου το 1988 (2 συμμετοχές), η Χριστίνα Παπαδάκη το 1993 (7 συμμετοχές), η Λένα Δανιηλίδου το 2001 (38 συμμετοχές) και η Μαρία Σάκκαρη το 2015 (22 συμμετοχές έως και το US Open του 2021).

Τέλος, αυτή θα είναι η 1η φορά από το 1988 που δυο Ελληνίδες θα συμμετέχουν σε κυρίως ταμπλό Grand Slam. Πριν 33 χρόνια, και πάλι στο US Open, είχαν παίξει στο κυρίως ταμπλό των γυναικών οι Αγγελική Κανελλοπούλου και Όλγα Τσαρμποπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots