Medvedev: "Ο Djokovic θέλει 45 Slams, αλλά θα προσπαθήσω να τους κρατήσω όλους στα 20"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Jennifer Pottheiser/USTA
tn team Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 12:53

Ο Daniil Medvedev μίλησε για την επιθυμία του να κάνει το βήμα παραπάνω αυτή τη φορά και να κατακτήσει το US Open, εμποδίζοντας τον Novak Djokovic να ξεπεράσει τα 20 Grand Slams.

"Είναι απλά φανταστικός. Δεν έχω κάποια άλλη λέξη για να τον χαρακτηρίσω. Όταν βρέθηκε στο κορυφαίο επίπεδο, ο Roger και ο Rafa ήταν ήδη εκεί. Ως παιδί, όπως και ο περισσότερος κόσμος τότε, σκεφτόμουν πως ήταν ένας καλός παίκτης και πως ίσως να κέρδιζε και μερικά Slam, ποτέ όμως δεν θα φτάσει τους Roger και Rafa, γιατί ήταν φοβεροί. Και παρόλα αυτά, εκείνος κατάφερε να σπάσει σχεδόν όλα τα ρεκόρ στο τένις", είπε ο Medvedev για τον Djokovic, που είναι ο μόνος από τους Big 3 που θα αγωνιστεί στο US Open και θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους Federer και Nadal, αν κατακτήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο του.

"Αλλά από τη στιγμή που βρίσκομαι εδώ, σίγουρα θα προσπαθήσω να τους κρατήσω όλους στα 20 Slams. Είμαι σίγουρος πως ο Novak θέλει να κερδίσει 45 Slams, αλλά είμαστε όλοι εδώ για να προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε και όχι για να τον αφήσουμε να κερδίσει το US Open. Θέλω να κερδίσω το US Open, δε με νοιάζει αν θα παίξω στον τελικό με τον Novak ή με έναν qualifier, απλά θέλω να κερδίσω το τρόπαιο."

Ο 25χρονος Ρώσος, Νο.2 στην παγκόσμιας κατάταξη και στο ταμπλό του US Open, έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες, όχι μόνο εξαιτίας της προϊστορίας του στη Νέα Υόρκη, αλλά και επειδή έχει παίξει πολύ καλό τένις τις προηγούμενες εβδομάδες σε Τορόντο και Σινσινάτι.

"Οι προσδοκίες μου εδώ είναι πολύ υψηλές, επειδή θυμάμαι καλά το 2019 (είχε πάει τελικό). Πριν από αυτό, το καλύτερό μου αποτέλεσμα σε Grand Slam ήταν ο 4ος γύρος στην Αυστραλία. Θυμάμαι καλά πως ο στόχος μου ήταν απλά να περάσω στα προημιτελικά. Τώρα έχω δυο τελικούς Grand Slam και χρειάζομαι μια νίκη για να κάνω ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Έπαιζα καλά στο Τορόντο (κατέκτησε το τρόπαιο) και στο Σινσινάτι (έχασε στα ημιτελικά από τον Andrey Rublev), όπου οι συνθήκες ήταν λίγο-πολύ οι ίδιες και παίζαμε με τις ίδιες μπάλες. Θέλω να συνεχίσω σ' αυτό το επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε σε γεμάτο στάδιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots