Murray: "Έχασα τον σεβασμό μου - να αλλάξει ο κανονισμός"

 
Murray: "Έχασα τον σεβασμό μου - να αλλάξει ο κανονισμός"
tennisnews team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 7:15

Ο Andy Murray είπε μερικές βαριές κουβέντες για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα τους, ενώ υποστήριξε πως ο κανονισμός για τα toilet breaks θα πρέπει να αλλάξει.

Ο Murray ήταν πολύ εκνευρισμένος με τον Τσιτσιπά στην αναμέτρησή τους για το US Open, εξαιτίας του toilet break που πήρε ο Έλληνας τενίστας μετά το τέλος του 4ου σετ. Στη συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός εξήγησε ακριβώς τι τον ενόχλησε, ενώ είπε μερικά βαριά λόγια για τον Στέφανο.

"Δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι έφυγε από το court, αλλά με τη διάρκεια. Μίλησα στην ομάδα μου πριν από τον αγώνα και ειπώθηκε ότι πρέπει να το περιμένω αυτό, να είμαι προετοιμασμένος, σε περίπτωση που το ματς δεν πήγαινε όπως το ήθελε. Οπότε προσπάθησα να το κάνω αυτό.

Αλλά το θέμα είναι πως δεν μπορώ να κάνω κάτι για το πως με επηρεάζει αυτό στο σώμα μου. Όταν δίνεις ένας σκληρό αγώνα σαν κι αυτόν, το να σταματάς για 7-8 λεπτά σε κρυώνει. Όσο καλά και να το αντιμετωπίσεις πνευματικά, είναι γεγονός ότι σε επηρεάζει και σωματικά όταν κάνεις ένα τόσο μεγάλο διάλειμμα, πολλές φορές μέσα στον αγώνα. Και πριν από το σερβίς μου μάλιστα. Όταν πήρε το ιατρικό τάιμ άουτ, ήταν μόλις είχα κερδίσει το 3ο σετ. Μετά στο 4ο σετ ήμουν 0-30 και αποφάσισε να πάει στην καρέκλα του, δεν είδα αν άλλαξε τη ρακέτα του και τι άλλο έκανε.

Αλλά ναι, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση να συμβαίνει αυτές τις φορές. Δεν πιστεύω πως είχε κάποιο πρόβλημα, ο αγώνας συνεχίστηκε για 2 - 2,5 ώρες μετά το ιατρικό τάιμ άουτ και ήταν καλά, κινούταν καλά.

Είναι απογοητευτικό επειδή νιώθω ότι επηρέασε και το αποτέλεσμα όλο αυτό. Δεν λέω απαραίτητα ότι θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα είχαν κάποια επιρροή όλα αυτά τα διαλείμματα. Θεωρώ πως είναι εξαιρετικός παίκτης και τον αξιολογώ πολύ. Επίσης θεωρώ πως είναι καλό που τον έχουμε στο παιχνίδι. Δεν έχω όμως χρόνο για όλα αυτά και έχασα τον σεβασμό μου γι' αυτόν."

Ο Murray είπε ακόμα πως ο κανονισμός για το toilet break πρέπει να αλλάξει: "Νιώθω πως δεν έχει νόημα και πως πρέπει να αλλάξει, γιατί δεν κάνει καλό στο άθλημα, δεν κάνει καλό στους θεατές, δεν κάνει καλό στην τηλεόραση. Δεν κάνει καλό ούτε στους παίκτες. Κάθομαι εδώ μετά από έναν αγώνα κόντρα σε έναν από τους καλύτερους του κόσμου και αντί να μιλάω για το πόσο φανταστικός ήταν, πόσο καλός είναι για το παιχνίδι και πόσο καλό ήταν για μένα ότι έκανα αυτή την εμφάνιση μετά απ' όλα όσα μου συνέβησαν τα 4 τελευταία χρόνια, κάθομαι εδώ και μιλάω για toilet breaks, ιατρικά τάιμ άουτ και καθυστερήσεις στους αγώνες. Δεν είναι σωστό αυτό.

Είπα και στον Nicola (τον συντονιστή) πως δεν ήθελα να κάνω συνέντευξη Τύπου σήμερα επειδή ήξερα ότι θα κάθομαι εδώ και θα φανεί πως τον κακολογώ. Αυτό με ενοχλεί, γιατί ακούγεται σαν να κλαίγομαι επειδή έχασα έναν αγώνα. Θα έλεγα όμως τα ίδια και αν κέρδιζα, σας το εγγυώμαι αυτό. Ήταν μια ανοησία και το γνωρίζει."

Πάντως, ο Βρετανός κράτησε αποστάσεις, όσον αφορά τις πρόσφατες κατηγορίες του Alexander Zverev, πως κατά τη διάρκεια των toilet break ο Στέφανος παίρνει οδηγίες από την ομάδα του (coaching): "Δε νομίζω ότι γίνεται αυτό. Δεν θα μπορούσα να το ξέρω βέβαια, αλλά δεν τον κατηγορώ γι' αυτό. Το ξέρει ότι συμβαίνει. Το ξέρουν και οι άλλοι παίκτες. Το γεγονός ότι μίλησα με την ομάδα μου γι' αυτό πριν το ματς, δείχνει ότι το περιμέναμε. Μπορείτε να πείτε ότι δεν έπρεπε να με επηρεάσει. Είναι όμως δύσκολο να παίζεις ένα τόσο σκληρό αγώνα και να κάνεις και αυτές τις διακοπές. Σωματικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να μην σε επηρεάσουν. Πνευματικά μπορείς, αλλά σωματικά δεν γίνεται."

Όπως ήταν φυσικό, ο Στέφανος έμαθε στη δική του συνέντευξη Τύπου γι' αυτά που είπε ο Murray και είπε πως καλό θα ήταν να μιλήσουν μεταξύ τους αν έχει κάτι να του πει ο Βρετανός, ενώ σημείωσε και πως δεν παρενέβη κάποιον κανονισμό και ήταν συγκεντρωμένος στη δική του μεριά και στο δικό του παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots