Τσιτσιπάς: "Δεν παραβίασα τον κανονισμό, πρέπει να μιλήσουμε με τον Murray"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν παραβίασα τον κανονισμό, πρέπει να μιλήσουμε με τον Murray"
tennisnews team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 8:40

O Στέφανος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε για όσα είπε ο Andy Murray κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα τους, ενώ τόνισε πως δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις κατηγορίες του Murray για τον Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για το US Open, αλλά και τη δήλωση του Βρετανού μετά τον αγώνα πως έχασε τον σεβασμό του για τον Τσιτσιπά, ο Έλληνας τενίστας μίλησε με τη σειρά του στη δική του συνέντευξη Τύπου.

"Αν θέλει κάτι να μου πει, πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας και να καταλάβουμε τι πήγε λάθος. Δε νομίζω ότι παραβίασα κανέναν κανονισμό. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε, δεν ξέρω πως νιώθει ο αντίπαλός μου εκεί έξω, όταν είμαι σε έναν αγώνα. Και δεν είναι και η προτεραιότητά μου αυτή. Εφόσον ακολουθώ τους κανόνες, όλα όσα λέει η ΑΤΡ, τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Δεν έχω τίποτα μαζί του, απολύτως τίποτα."

Ο Στέφανος σχολίασε και τις βαριές κατηγορίες του Alexander Zverev για coaching, από τον προηγούμενο αγώνα του: "Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τι είδους φαντασία χρειάζεται για να φτάσει κανείς σ' αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που θέλω να πάρω στα σοβαρά, γιατί είναι γελοίο να το σκέφτομαι."

Όσο για το λόγο για τον οποίο αργεί στα toilet breaks, εξήγησε: "Είναι ξεκάθαρο πως όταν έφυγε από το γήπεδο πήρα τα ρούχα μου μαζί μου. Τόσο χρόνο μου παίρνει να αλλάξω ρούχα και να μπω στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας γι' αυτό. Ξέρω όμως πως μπορείς να πάρεις δυο toilet breaks σε αγώνα πέντε σετ και ένα σε αγώνα τριών σετ. Το τηρώ αυτό μέχρι τώρα, δεν έχω παραβιάσει ποτέ τον κανονισμό, οπότε δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και για τον αγώνα, λέγοντας πως στα μέσα του 4ου σετ ξεκίνησε να βρίσκει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να παίζει καλύτερα από την επιστροφή: "Το επίπεδο του τένις του ήταν πολύ υψηλό, μου το έκανε δύσκολο. Είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα τις δυσκολίες και βρήκα ένα μονοπάτι που με οδήγησε στην επιτυχία σήμερα. Στο 2ο break που έκανα στο 4ο σετ, ξεκίνησα να νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και να είμαι πιο ελεύθερος στο court."

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να επιστρέψει στο γήπεδο την Τετάρτη, για την αναμέτρησή του με τον Adrian Mannarino, για τον 2ο γύρο του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots