Σάκκαρη: "Δεν καθυστερεί επίτηδες ο Στέφανος"

 
Σάκκαρη: "Δεν καθυστερεί επίτηδες ο Στέφανος"
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 22:32

Η Μαρία Σάκκαρη γνωρίζει καλά τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο είχε και συμπαίκτη πριν λίγες εβδομάδες στο Τόκιο, και εξήγησε γιατί χρειάζεται χρόνο στα toilet breaks, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που κάνει επίτηδες.

"Ξέρω πολύ καλά τον Στέφανο και ξέρω πως ιδρώνει πάρα πολύ. Παίξαμε μαζί στο Τόκιο και ίδρωνε υπερβολικά πολύ. Ξέρω ότι χρειάζεται να πάει να αλλάξει και γι' αυτό πάει στην τουαλέτα. Δεν γίνεται να αλλάξει σορτς και εσώρουχα στο court. Μπορεί να του παίρνει περισσότερο χροο σε σχέση με άλλους παίκτες, αλλά δε νομίζω ότι πάει στα αποδυτήρια και κάθεται εκεί χωρίς να κάνει τίποτα απλά για να εκνευρίσει τον αντίπαλο ή να του κόψει το ρυθμό. Του παίρνει πολύ χρόνο γιατί πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα, εσώρουχο, κάλτσες, τα πάντα. Δεν το κάνει επιτήδες", είπε η Σάκκαρη στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στο US Open, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Marta Kostyuk.

Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα, η Μαρία είπε: "Ο 1ος γύρος σε ένα Grand Slam ποτέ δεν είναι εύκολος. Σέρβιρα καλά, ειδικά όταν χρειάστηκε να το κάνω, ήμουν πολύ καλή από την baseline και πνευματικά τα πήγα πολύ καλά."

Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε ένα σχόλιο και για τις δύσκολες συνθήκες στη Νέα Υόρκη: "Δεν με απασχολεί η ζέστη και η υγρασία. Μετά το Τόκιο, μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Ήταν πολύ σκληρές οι συνθήκες εκεί και το έχω συνηθίσει. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχει πολλή ζέστη, ειδικά το καλοκαίρι, έχω την ευκαιρία να προσαρμόζομαι πιο εύκολα από άλλες παίκτριες. Μπορώ να πω ότι μου αρέσει να παίζω σ' αυτές τις συνθήκες."

Η Σάκκαρη αναμένεται να επιστρέψει στο court την Πέμπτη, για την αναμέτρησή της με την Katerina Siniakova για τον 2ο γύρο του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots