Στον 2ο γύρο του US Open και η Σάκκαρη! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mike Lawrence/USTA
tennisnews team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 19:37

Η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στον 2ο γύρο του US Open! Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, την πρόκριση πήρε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Marta Kostyuk με 2-0 σετ.

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, η Ελλάδα είχε τρεις νικητές στον 1ο γύρο του US Open, σ' αυτή την άνευ προηγουμένου επιτυχία για το ελληνικό τένις. Μετά από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στον 2ο γύρο του μονού του αμερικανικού Grand Slam μπήκε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Marta Kostyuk με 6-4, 6-3.

Η Μαρία, που είχε αρκετή στήριξη από τους ομογενείς στην κερκίδα, κατάφερε με την εμπειρία της να πάρει το καλύτερο απ' αυτόν τον αγώνα, στον οποίο είχε 8 άσους, 25 winners και 24 αβίαστα λάθη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η 26χρονη Ελληνίδα κατάφερε να σβήσει τα 8 από τα 10 break points που αντιμετώπισε, ενώ η ίδια αξιοποίησε τις 4 από τις 5 δικές της ευκαιρίες, για να κερδίσει χωρίς να απειληθεί και τα δυο σετ, παρά το γεγονός πως στα περισσότερα games η Kostyuk ήταν εκεί.

Στο 1ο σετ η 19χρονη Ουκρανή ήταν μπροστά με 2-0, αλλά η Σάκκαρη την ισοφάρισε αμέσως σε 2-2. Στη συνέχεια η Kostyuk έμενε μπροστά με το σερβίς της, με 3-2 και 4-3, ενώ είχε ένα break point για το 5-3 στο 8ο game.

Η Σάκκαρη το έσβησε και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνη το break, για να προηγηθεί με 5-4 και να σερβίρει με επιτυχία στη συνέχεια για το 6-4 και την κατάκτηση του σετ.

Το 2ο σετ ξεκίνησε παρόμοια με το 1ο, αλλά με ανταλλαγή ρόλων. Αυτή τη φορά η Σάκκαρη προηγήθηκε με 2-0 και η Kostyuk την ισοφάρισε. Η Ουκρανή μάλιστα κέρδισε 3ο game στη σειρά, ενώ είχε διπλό break point για το 4-2 στο 6ο game, όμως για ακόμα μια φορά η Σάκκαρη ήταν ψύχραιμη και ουσιαστική την κρίσιμη στιγμή, για να κρατήσει το σερβίς της και να ισοφαρίσει.

Όπως είχε κάνει και στο προηγούμενο σετ, η Σάκκαρη αφού βγήκε από τη δύσκολη θέση πέρασε στην αντεπίθεση και έκανε το break, για να  περάσει μπροστά με 4-3. Σέρβιρε για το 5-3 και έκανε μάλιστα δεύτερο σερί break στο 9ο game, για να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 91 λεπτά παιχνιδιού.


Θυμίζουμε πως για 1η φορά από το 1988, υπάρχουν δυο Ελληνίδες σε ταμπλό μονών σε Grand Slam. Τότε, και πάλι στο US Open, ήταν στο κυρίως ταμπλό η μητέρα της Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου, αλλά και η Όλγα Τσαρμποπούλου. Καμία από τις δυο ωστόσο δεν είχε προκριθεί στον 2ο γύρο.

Τώρα θα έχουμε δυο Ελληνίδες στον 2ο γύρο του μονού μιας Grand Slam διοργάνωσης για 1η φορά και συνολικά τρεις εκπροσώπους μας στον 2ο γύρο των μονών, ανδρών και γυναικών.

Η Σάκκαρη θα περιμένει την αναμέτρηση της Anastasija Sevastova με την Katerina Siniakova, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια.

UPDATE: Τη Siniakova θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο η Σάκκαρη<

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots