Με Siniakova η Σάκκαρη στον 2ο γύρο

 
Με Siniakova η Σάκκαρη στον 2ο γύρο
tn team Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 20:20

Την Katerina Siniakova θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο του US Open.

Η 25χρονη Τσέχα, η οποία βρίσκεται στο Νο.53 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε της Anastasija Sevastova με 7-6 (6), 6-3 στη δική της πρεμιέρα στο US Open. Θυμίζουμε πως λίγο πριν, η Σάκκαρη είχε επικρατήσει της Marta Kostyuk με 6-4, 6-3.

Η Siniakova έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με 27 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη. Στο πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες είχαν από 4 break, η Τσέχα έσβησε ένα set point στο 5-6 του tie-break και το κατέκτησε με 8-6.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τη Siniakova, που φρόντισε να μην απειληθεί με break point και έκανε το μοναδικό break του σετ στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2 και να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα ως το τέλος.

Θα είναι η 4η συνάντηση της Σάκκαρη με τη Siniakova για το tour, με την Τσέχα να προηγείται με 2-1 στο head-to-head. Ωστόσο, η τελευταία τους συνάντηση ήταν στο Roland Garros το 2019, δηλαδή έχουν πάνω από 2 χρόνια να αναμετρηθούν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι αναμετρήσεις τους ήταν για Grand Slam, αφού είχαν παίξει το 2017 στον 1ο γύρο του Wimbledon με νικήτρια τη Σάκκαρη, το 2018 στον 1ο γύρο του Australian Open με νικήτρια τη Siniakova και το 2019 στον 2ο γύρο του Roland Garros με νικήτρια ξανά την Τσέχα. Συνεπώς την Πέμπτη θα έχουν παίξει σε όλα τα Grand Slams από μια φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots