Στις "32" του US Open η Σάκκαρη (vid)

 
Στις "32" του US Open η Σάκκαρη (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:28

H Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά και 4η φορά στα τελευταία 5 χρόνια στη φάση των "32" του US Open, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 σετ επί της Katerina Siniakova.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Katerina Siniakova με 6-4, 6-2 και πήρε μέσα σε 75 λεπτά αγώνα στο Grandstand, το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του US Open.

Θα είναι η 4η φορά που η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί στις "32" καλύτερες του αμερικανικού Grand Slam, μετά από το 2017, το 2019 και το 2020. Το 2020 είχε κάνει και την καλύτερη πορεία της, φτάνοντας μέχρι τη φάση των "16".

Και για τις δυο παίκτριες ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς υπήρχε έντονος άνεμος με αποτέλεσμα να δούμε πολλά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν. Η Σάκκαρη ωστόσο βελτίωνε αρκετά αυτό το κομμάτι όσο περνούσε η ώρα και σταμάτησε στα 25 αβίαστα λάθη, έχοντας 10 λιγότερα από τη Siniakova (35), που έκανε τα 9 από τα αβίαστα της με διπλά λάθη.

Η Σάκκαρη είχε τις πρώτες ευκαιρίες, 3 στον αριθμό, για να κάνει break από το 4ο game. Τελικά το έκανε στο 6ο game και προηγήθηκε με 4-2, όμως η Siniakova απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 4-4. Διατήρησε την ψυχραιμία της η Ελληνίδα παίκτρια, που είχε ένα έυκολο service game για το 5-4 και μετέφερε ξανά την πίεση στην πλευρά της αντίπαλής της, για να κάνει άλλο ένα break και να κλείσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Siniakova μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 2-0, όμως ακολούθησε μια αντεπίθεση διαρκείας από τη Σάκκαρη, που κυριάρχησε για τα επόμενα 20 λεπτά περίπου και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να πάρει με εμφατικό τρόπο αυτή την πολύ καλή νίκη.


Αυτή ήταν η 28η νίκη στη φετινή χρονιά για τη Σάκκαρη (28-14), που βρίσκεται στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι στο Νο.17 του ταμπλό του US Open.

Το Σάββατο θα διεκδικήσει τη δεύτερη συνεχόμενη πρόκρισή της στην τελική 16άδα, απέναντι στη νικήτρια του αγώνα της Petra Kvitova με την Kristyna Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots