Με Kvitova η Σάκκαρη στον 3ο γύρο

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova © Kathryn Reily/USTA
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:13

Την Petra Kvitova θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του US Open η Μαρία Σάκκαρη.

Η Kvitova επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, επικρατώντας με 7-6 (4), 6-2 της Kristyna Pliskova στο Louis Armstrong Stadium, για να μπει στον 3ο γύρο. Επιβεβαίωσε επίσης, πως θα είναι η επόμενη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά.

To 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τις δυο παίκτριες να σερβίρουν αμφότερες πολύ καλά και να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για break. Στο tie-break ωστόσο η Kvitova ηταν καλύτερη και κέρδισε τους κρισιμότερους πόντους, για να το κερδίσει με 7-4.

Έδειχνε πιο απελευθερωμένη από το άγχος η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων στο 2ο σετ, στο οποίο έφτασε 2 φορές στο break, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2) και ολοκλήρωσε το ματς στο 6-2 χωρίς να έχει απειληθεί με break point, έπειτα από 79 λεπτά στο court.

Η Kvitova είναι στο Νο.10 του ταμπλό και σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή για τη Σάκκαρη, που όμως την έχει κερδίσει ξανά στο παρελθόν και μάλιστα 2 φορές.

Συνολικά άλλες 5 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο παίκτριες, με την Τσέχα να έχει μια νίκη περισσότερη (3-2). Την 3η νίκη της την είχε πετύχει στη μοναδική αναμέτρηση που έδωσαν φέτος, στο χωμάτινο τουρνουά της Στουτγκάρδης, όπου είχε πάρει τη νίκη στα τρια σετ (6-3, 3-6, 6-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots