Djokovic: "Καταλαβαίνω τον Τσιτσιπά, αλλά πρέπει να οριοθετηθεί το toilet break"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:16

Ο Novak Djokovic εξήγησε πως καταλαβαίνει και τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Andy Murray όσον αφορά τα toilet breaks, αλλά ίσως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξει ο κανονισμός.

Μετά από τον Dominic Thiem και ο Novak Djokovic υποστήριξε πως θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί του τένις για τα toilet breaks, έτσι ώστε να υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για τον παίκτη που αποχωρεί από το γήπεδο.

"Είδα που ο Τσιτσιπάς είπε ότι δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό και δεν καταλαβαίνει γιατί δέχεται τέτοια κριτική. Επίσης είπε πως θα έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες αν παρενέβαινε τους κανονισμούς. Συμφωνώ σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνω επίσης και τους Andy (Murray) και (Alexander) Zverev, που είχαν πρόβλημα μ' αυτό", είπε ο Djokovic, μιλώντας για το θέμα στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στα σερβικά.

"Θα έπρεπε να οριοθετηθεί, ως παίκτης, πρέπει να έχεις επίγνωση ότι λείπεις πολύ ώρα και αυτό επηρεάζει τους αντιπάλους σου. Αλλά αν το δούμε με το βιβλίο των κανονισμών, σίγουρα ο Τσιτσιπάς δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό", πρόσθεσε ο Σέρβος.

Στον ίδιο τόνο, κλείνοντας είπε πως δεν έχει σημασία πόσος θα είναι ο χρόνος, απλά να υπάρχει ένα χρονόμετρο που θα δημιουργεί στον παίκτη την αίσθηση της αντίστροφης μέτρησης: "Σίγουρα χρειαζόμαστε να βάλουμε ένα χρονικό όριο στα toilet breaks, είτε είναι 5, 6 ή 7 λεπτά, ή οτιδήποτε. Ένα χρονόμετρο πρέπει να αρχίσει να μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που ο παίκτης βγαίνει από το γήπεδο. Μετά αυτό το χρονόμετρο θα πρέπει να το σεβαστείς. Αυτός ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει. Καταλαβαίνω τον Andy γιατί κρύωσε, καταλαβαίνω και τον Τσιτσιπά γιατί κανείς δεν υπήρχε χρονόμετρο, ούτε κάποιος για να του πει να κάνει γρηγορότερα. Μόνο αυτό μπορώ να πω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots