Στα προημιτελικά Krejcikova και Sabalenka (vids)

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Manuela Davies / USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:10

H Barbora Krejcikova κέρδισε την Garbine Muguruza για 2η φορά στις τελευταίες 3 εβδομάδες και προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του US Open. Εκεί θα συναντήσει την εκπληκτική Aryna Sabalenka.

Η τρομερή χρονιά συνεχίζεται για την Barbora Krejcjikova, που μετά την κατάκτηση του Roland Garros και την 1η πρόκριση στη 16άδα του Wimbledon, προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του US Open!

Η 25χρονη Τσέχα επικράτησε της Muguruza με 6-3, 7-6 (2), στο τελευταίο παιχνίδι του Arthur Ashe Stadium για το πρόγραμμα της Κυριακής, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια μετά τα μεσάνυκτα τοπική ώρα.

Πήρε έτσι την πρόκριση για την τελική 8άδα του US Open, κερδίζοντας για 2η φορά τη Muguruza στις τελευταίες 3 εβδομάδες, αφού θυμίζουμε πως την είχε αποκλείσει και στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Η Krejcjikova κέρδισε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους του αγώνα και προηγήθηκε με 3-0, αλλά η Muguruza επέστρεψε στο σετ, κερδίζοντας τα δυο επόμενα πολύ κλειστά games και το 3ο στη σειρά με love service game, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Είχε μάλιστα και break point για να προηγηθεί με 4-3 και να γίνει το αφεντικό του σετ, η Krejcikova όμως το έσβησε, κράτησε το σερβίς της και τα πάντα άλλαξαν μετά απ' αυτό.

"Έσπασε" με love το σερβίς της Muguruza η Τσέχα, που κράτησε το σερβίς της για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3, ενώ κέρδισε και τα πρώτα 4 games του 2ου σετ! Κέρδισε δηλαδή 7 games στη σειρά και μετέτρεψε το 3-3 σε 6-3, 4-0, για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Παρόλα αυτά, η Muguruza κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να το κάνει ντέρμπι, κερδίζοντας τα 5 επόμενα games και ανατρέποντας το 0-4 για να περάσει μπροστά με 5-4! Είχε μάλιστα και 3 set points για να πάρει το σετ στο 6-4, με την Krejcikova να τα σβήνει και να μένει "ζωντανή", ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Στο 6-5 υπέρ της Ισπανίδας, η Τσέχα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για πρόβλημα στο στομάχι της και αποχώρησε για μερικά λεπτά από το court. Αυτό ενδεχομένως τη βοήθησε και να ανασυγκροτηθεί, αφού όταν επέστρεψε θύμισε ξανά τον καλύτερό της εαυτό. Πρώτα έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-4 της Muguruza, για να "κλειδώσει" τη νίκη της σε 1 ώρα και 53 λεπτά.  

Στον πρώτο της προημιτελικό στο US Open, η Krejcikova θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, που επίσης προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του αμερικανικού Grand Slam.

Η Sabalenka, No.2 στην παγκόσμια κατάταξη, έδωσε συνέχεια στο εκπληκτικό τουρνουά που κάνει, κερδίζοντας την Elise Mertens με 6-4, 6-1 σε 71 λεπτά. Παρά τα 8 διπλά λάθη που έκανε στο 1ο σετ και τα 15 αβίαστα λάθη συνολικά - έναντι 9 winners - η Sabalenka κατάφερε να το κερδίσει με 6-4, χάρη στο break που έκανε στο 10ο game. Στο 2ο σετ βρήκε το παιχνίδι της η Λευκορωσίδα, που κυριάρχησε και έχασε μόλις ένα game.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots