Έβγαλε εκτός τον Opelka o Harris (vid)

 
Lloyd Harris
Lloyd Harris © Pete Staples/USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:13

O Lloyd Harris επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Reilly Opelka με 3-1 σετ, για να προκριθεί στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του.

Ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Lloyd Harris, ο οποίος έβγαλε εκτός US Open και τον προτελευταίο Αμερικανό που συνέχιζε στο ταμπλό, Reilly Opelka, με 6-7 (6), 6-4, 6-1, 6-3. Ο μόνος Αμερικανός που παραμένει στο ταμπλό είναι ο 20χρονος Jenson Brooksby, ο οποίος όμως έχει ελάχιστες πιθανότητες καθώς αργότερα (02:00GR), θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

O Harris ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς από τον Opelka, ακόμα και στο σερβίς, πετυχαίνοντας 36 άσους έναντι 24 του Αμερικανού. Συνολικά είχε 62 winners στον πολύ εντυπωσιακό αγώνα του ο Νοτιαφρικανός, με μόνο 16 αβίαστα λάθη.

Θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα και το 1ο σετ, στο οποίο είχε βρεθεί μπροστά με 5-4 και σέρβιρε για την κατάκτησή του, αλλά έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και ο Opelka απάντησε άμεσα με love game για το 5-5. Στη συνέχεια ο Αμερικανός γίγαντας έσβησε κι ένα set point στο tie-break, για να το κατακτήσει με 8-6.

Στη συνέχεια του αγώνα ωστόσο ο Harris κυριάρχησε κατά κράτος, αρχής γενομένης από το 10ο game του 2ου σετ, όταν "έσπασε" το σερβίς του Αμερικανού και έκανε το 6-4, για να κερδίσει ένα αμφίρροπο σετ στο οποίο και ο Opelka είχε τις ευκαιρίες του.

Μετά απ' αυτό το break o Harris δεν κινδύνεψε καθόλου, κάνοντας από 2 break στα 2 επόμενα σετ, 4 συνολικά, για να κερδίσει το 3ο με 6-1 και το 4ο με 6-3, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 31 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Harris σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης και τον συνδύασε με νίκη, για να πάρει και την πρώτη του πρόκριση σε προημιτελικό ενός Slam.

Εκεί θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, τον Alexander Zverev, που νωρίτερα πανηγύρισε την 15η διαδοχική νίκη του, με 3-0 επί του Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots