ATP
Σταμάτησε τον Κοκκινάκη ο Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Gonet Geneva Open
tn team Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 - 18:37

Ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στο 250άρι της Γενεύης έκανε ο Casper Ruud, ο οποίος σταμάτησε την πολύ καλή πορεία του Θανάση Κοκκινάκη στο τουρνουά της Ελβετίας.

Ο Κοκκινάκης πέτυχε αυτή την εβδομάδα τις δυο πρώτες του tour-level νίκες στο χώμα μετά από 7 χρόνια, αποκλείοντας από το τουρνουά της Γενεύης δυο πολύ δυνατούς παίκτες, τους Fabio Fognini και Federico Delbonis.

Σήμερα ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός αντιμετώπισε το Νο.2 του ταμπλό, Casper Ruud, τον οποίο κοίταξε στα μάτια αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην υπέρβαση, με τον Νορβηγό να παίρνει τη νίκη με 6-4, 7-6 (3).

Ο 23χρονος Ruud, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 10ο game του 1ου σετ και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ δεν μπόρεσε να φτάσει σε break point, με τον Κοκκινάκη να έχει τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς.

Ο Ελληνοαυστραλός είχε διπλό break point στο 5-5, 15-40, δεν κατάφερε τελικά όμως να κάνει το break και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί ο Ruud ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.

Στα ημιτελικά του Geneva Open, o Ruud θα αντιμετωπίσει τον Reilly Opelka, που έβγαλε 14 άσους και επικράτησε του Tallon Griekspoor με 6-4, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots