ATP
Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Κύργιος (vids)

 
Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Κύργιος (vids)
© Peter Staples/Citi Open
tn team Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 - 5:52

O Νικ Κύργιος έκανε το 2 στα 2 στην Ουάσινγκτον και προκρίθηκε στους "16" του Citi Open στην Ουάσινγκτον.

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικ Κύργιος, που επιβλήθηκε του Tommy Paul με 6-3, 6-4 και εξασφάλισε την είσοδό του στους "16" καλύτερους του Citi Open.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 15 άσους και κέρδισε τους 37 από τους 44 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Κατάφερε επίσης να σβήσει και τα 4 break points που αντιμετώπισε, αξιοποιώντας τις 3 από τις 4 δικές του ευκαιρίες, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Στο 1ο σετ το break ήρθε γρήγορα για τον Κύργιο, που προηγήθηκε με 2-0. Έκτοτε είχε τον έλεγχο και έκλεισε το σετ στο 9ο game, κάνοντας ένα νέο break. Στο 2ο σετ ο Paul έπαιξε καλύτερα, αλλά ο Κύργιος κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες και να βγει από τη δύσκολη θέση στο 5ο game, σβήνοντας 3 break points.

Κράτησε όλα τα service games του ο Ελληνοαυστραλός, που προηγήθηκε με 5-4 και ανάγκασε τον Paul να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, κάνοντας το break σ' αυτό το game, εξασφαλίζοντας τη νίκη του στο 2ο match point του.

Στον 3ο γύρο του Citi Open, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει το Νο.4 του ταμπλό, Reilly Opelka, που έβγαλε 28 άσους στη νίκη του με 6-7 (6), 6-4, 6-4 επί του Denis Kudla.

Νωρίτερα σήμερα, ο Grigor Dimitrov κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη τον Adrian Mannarino με 6-1, 3-6, 7-5 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Sebastian Korda, που κέρδισε τον Sebastian Baez με 6-1, 6-4.

Ο Taylor Fritz επιβλήθηκε του Alexei Popyrin με 6-4, 6-3 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Daniel Evans, ενώ ο Frances Tiafoe απέκλεισε τον Christopher Eubanks με 6-3, 7-6 (2) και θα παίξει με τον Botic Van De Zandschulp.

Tέλος, μεγάλη νίκη πήρε ο J.J. Wolf που επικράτησε του No.6 του ταμπλό, Denis Shapovalov, με 6-2, 6-7 (5), 6-3. Επόμενος αντίπαλος για τον Αμερικανό ο Holger Rune, που είχε κερδίσει τον Benoit Paire με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots