"Καθάρισε" στα 3 σετ τον Sinner o Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Darren Carroll / USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:39

O Alexander Zverev κέρδισε τον Jannik Sinner με 3-0 σετ, για να προκριθεί στα προημιτελικά του US Open με εμφατικό τρόπο, φτάνοντας τις 15 συνεχόμενες νίκες στο tour.

O Alexander Zverev έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο φετινό US Open, για να προκριθεί στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ από τον Jannik Sinner, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-4, 6-4, 7-6 (7).

O Zverev τελείωσε τον αγώνα με 17 άσους και 37 winners, ενώ έκανε και 38 αβίαστα λάθη. Ο Sinner από την πλευρά του είχε 30 winners και 38 αβίαστα λάθη, ενώ αξιοποίησε μόλις μια από τις 7 ευκαιρίες που είχε για break. Πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε και ο Zverev, που αξιοποίησε τις 3 από τις 11.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ήταν αισθητά καλύτερος από τον ταλαντούχο Ιταλό στα πρώτα δυο σετ της αναμέτρησης, κάνοντας από ένα break στο καθένα, για να προηγηθεί με 3-2 στο 1ο σετ και με 5-4 στο 2ο και να μείνει μπροστά ως το τέλος αφού φρόντισε να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις.

Θα μπορούσε να φτάσει στην πρόκριση ακόμα ευκολότερα, καθώς έκανε πρώτος το break και στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, αλλά ο Sinner δεν το έβαλε κάτω και έφτασε πολύ κοντά στο να στείλει τον αγώνα σε 4ο σετ.

Πρώτα ο 20χρονος Ιταλός ισοφάρισε σε 4-4 χάρη στο πρώτο του break στο ματς, ενώ αργότερα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ, αφού είχε διπλό set point στο 5-6, 15-40. Ο Zverev έμεινε όρθιος και έστειλε το σετ στο tie-break.

Εκεί είχε νέα διπλή χαμένη ευκαιρία ο Sinner, που και πάλι έφτασε σε διπλό set point στο 6-4. Ο Zverev έσβησε το πρώτο στο σερβίς του και στο δεύτερο Sinner ανάγκασε τον Γερμανό σε ρηχή επιστροφή, αλλά στο ανέβασμά του στο φιλέ αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο forehand, για να τελειώσει τον πόντο.

Έγινε το 6-6 και μπορεί με καλό σερβίς ο Sinner να βρήκε κι άλλο set point, το 5ο του συνολικά, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε άλλο σερβίς στη διάθεσή του και ο Zverev έμεινε για μια ακόμα φορά ψύχραιμος, για να κρατήσει το σερβίς του στους δυο επόμενους πόντους και να πρoηγηθεί για πρώτη φορά στο tie-break, στο 8-7. Ένα match point ήταν αρκετό στον Sascha για να "σφραγίσει" την κατάκτηση του 3ου σετ και τη straight sets νίκη, μετά από νέο αβίαστο λάθος του Ιταλού, έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά παιχνιδιού.

Μόνο ένα σετ έχει χάσει στις πρώτες 4 αναμετρήσεις του στο US Open o Zverev, ο οποίος βαδίζει προς τον 3ο συνεχόμενο μεγάλο τίτλο του. Θυμίζουμε πως προέρχεται από την κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου σταμάτησε και τον Novak Djokovic, καθώς και την κατάκτηση του Cincinnati Masters. Σήμερα έφτασε τις 15 συνεχόμενες νίκες.

Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει για την προημιτελική φάση τον νικητή της αναμέτρησης του Reilly Opelka με τον Lloyd Harris.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots