Tiafoe: "Όλοι προσπαθούν περισσότερο επειδή λείπουν οι Nadal και Federer" (vid)

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © Darren Carroll / USTA
tennisnews team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:35

Το σκεπτικό του για το πως η απουσία των Roger Federer και Rafael Nadal έχει αλλάξει το τένις σήμερα, ανέπτυξε ο Frances Tiafoe, βασισμένος στα γεγονότα του US Open.

Όπως εξήγησε ο Αμερικανός τενίστας, οι νεότεροι αλλά και οι μεγαλύτεροι τενίστες τα δίνουν όλα, ίσως περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να διακριθούν, κάτι για το οποίο έχει συμβάλλει και η απουσία των Federer και Nadal.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πλέον δεν έχει σημασία η θέση σου στην κατάταξη, αφού αποδεδειγμένα όλοι οι παίκτες μπορούν να παίξουν καλά και να κερδίσουν τους υπόλοιπους παίκτες. Ανέφερε και τα παραδείγματα του 37χρονου Andreas Seppi, που έφτασε στον 3ο γύρο, αλλά και των qualifiers, με τον Botic Van de Zandschulp να είναι στα προημιτελικά και τους Peter Gojowczyk και Oscar Otte να φτάνουν μέχρι τον 4ο γύρο.

"Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα. Για παράδειγμα, κοιτάξτε εμένα, είμαι στο Νο.50 του κόσμου και κερδίζω όλους αυτούς τους παίκτες. Επίσης έχεις παίκτες που ήρθαν από τα προκριματικά και βρίσκονται στη φάση των "16". Δεν υπάρχει κανείς τυχερός στο τένις, όλοι είναι καλοί. Αν δεν βγεις εκεί έξω για να παίξεις, μπορείς να χάσεις από τον οποιονδήποτε. Και πιστεύω πως όλοι τους προσπαθούν ακόμα περισσότερο, επειδή δεν υπάρχει ο Rafa ή ο Roger. Στ' αλήθεια το πιστεύω αυτό. Βλέπω παίκτες να βγάζουν αφρούς από το στόμα, για παράδειγμα έχεις τον Seppi, 37 χρονών, να παίζει 5ο σετ. Είναι τρελό, είναι το 19ο US Open του. Δίνει και την καρδιά του στον αγώνα. Πιθανότατα δεν θα το έκανε αυτό αν ήταν έπρεπε να παίξει με τον Rafa στον 2ο γύρο."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Functional Tennis (@functionaltennis)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots