Ντεμπούτο με νίκη στο US Open η Λάκη (vid)

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tennisnews team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:17

Η Μιχαέλα Λάκη συνδύασε με νίκη την πρώτη της εμφάνιση στο US Open, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες του ταμπλό των κοριτσιών!

Μόλις 4 games έχασε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία επιβλήθηκε της Elizabeth Coleman με 6-0, 6-4 σε μια πολύ καλή πρεμιέρα στο US Open, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του μονού κοριτσιών.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έπαιξε απευθείας στον 2ο γύρο με bye, πήρε και τη ρεβάνς από τη 18χρονη Αμερικανίδα, Νο.41 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, από την οποία είχε ηττηθεί πριν 2 μήνες στο Wimbledon.

Σήμερα η Μιχαέλα ήταν πολύ καλύτερη και έκανε ένα τρομερό πρώτο μισάωρο στον αγώνα, για να πάρει 8 games στη σειρά και να προηγηθεί με 6-0, 2-0. Η Coleman κατάφερε να μπει στο ματς και να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά με νέο break η Ελληνίδα παίκτρια ανέκτησε το πάνω χέρι για το 4-2.

Τα προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς σ' αυτό το σετ συνεχίστηκαν ωστόσο για τη Μιχαέλα, που δεν μπόρεσε ούτε μετά από το νέο της break να διατηρήσει το προβάδισμα για πολύ ώρα και ισοφαρίστηκε σε 4-4. Κέρδισε ωστόσο ένα πολύ κρίσιμο service game της για το 5-4 χωρίς να κινδυνέψει και άσκησε εκ νέου πίεση στο σερβίς της Αμερικανίδας στο 10ο game, για να επιστρέψει από το 30-0 και να κάνει τελικά το καθοριστικό break για το 6-4, ολοκληρώνοντας το ματς σε 73 μόλις λεπτά.


Η αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, που για πρώτη φορά αγωνίζεται στο US Open, θα έχει στον 3ο γύρο ένα πολύ δυνατό τεστ, καθώς θα αντιμετωπίσει την Alex Eala, No.2 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors. Η 16χρονη Φιλιππινέζα, που είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της ακαδημίας του Rafa Nadal αυτή τη στιγμή, κέρδισε σε 66 λεπτά την Charlotte Owensby με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots