Del Potro: "Είναι ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου"

 
Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:05

Ο Juan Martin Del Potro βρέθηκε στο US Open και μίλησε για τον δυσκολότερο αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο για να επανέλθει, την πρόοδο που έχει δείξει και την ελπίδα πως κάποια μέρα θα βρεθεί ξανά στο υψηλότερο επίπεδο.

"Λατρεύω την πρόκληση. Είτε έχει να κάνει με το τένις, είτε είναι μια άλλη πρόκληση στη ζωή μου. Αυτός είναι ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου, επειδή δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτούς τους τραυματισμούς, αυτόν τον πόνο που έχω τώρα. Αλλά θα συνεχίσω να προσπαθώ και να προσπαθώ", είπε ο Del Potro, ο οποίος αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και παρακολουθεί το US Open.

"Έτσι είναι η ζωή. Πιστεύω στον εαυτό μου και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα ανήκει στο παρελθόν όλο αυτό. Αλλά νομίζω πως δίνω και ένα μήνυμα στα νέα παιδιά, σε όλους τους παίκτες, σε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο, πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάνε όταν έχουν ένα όνειρο, γιατί αυτό κάνω στην περίπτωσή μου."

Ο Del Potro έκανε κοινή προπόνηση με τον κάτοχο 7 Grand Slam τίτλων, John McEnroe, στο Flushing Meadows. Αν και ακόμα απέχει από το να μπορεί να προπονηθεί σε κανονική ένταση, ο 32χρονος Αργεντινός είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει δείξει.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στο court. Αυτό το μέρος είναι εκπληκτικό για μένα και είχα μια θαυμάσια ευκαιρία να παίξω με τον John. Ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ ήταν αυτός. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά σ' αυτό το μέρος, σ' αυτό το τουρνουά και είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα να επιστρέψω του χρόνου για να αγωνιστώ εδώ", είπε ο "Πύργος", ο οποίος ήταν πρωταθλητής στο US Open το 2009, όταν κέρδισε τον Roger Federer στις χρυσές του εποχές, σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό.

Αν και δεν έχει παίξει από τον Ιούνιο του 2019 και το τουρνουά του Queen's και έχει περάσει ακόμα δυσκολότερες φάσεις, στην ήδη γεμάτη αναποδιές καριέρα του, ο Del Potro είναι αισιόδοξος και παίρνει έμπνευση από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες που παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

"Βλέπω τους μεγαλύτερους παίκτες να έχουν επιθετικό παιχνίδι, να παίζουν με το σερβίς και το forehand και να επιδιώκουν σύντομους πόντους. Όπως το βλέπω εγώ, ένας παίκτης που παίζει έξυπνα, μπορεί να κερδίσει ένα τουρνουά. Γι' αυτό το λόγο ο Novak αγωνίζεται ακόμα σ' αυτό το επίπεδο. Έχει την εμπειρία, έχει την ποιότητα και είναι πολύ έξυπνος μέσα στο court. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που παραμένουν πολύ δυνατοί και αυτό μου δίνει την πεποίθηση πως μπορώ και γω αν είμαι υγιής να βρεθώ σ' αυτή τη θέση ξανά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots