Στην τελική ευθεία για το calendar Slam! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:36

O Novak Djokovic έμεινε πίσω με σετ για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά πάτησε το γκάζι στη συνέχεια και επιβλήθηκε του Matteo Berrettini με 3-1 σετ, για να πανηγυρίσει την 80ή νίκη του στο US Open και να προκριθεί στον 43o ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωσης, πλησιάζοντας στις δυο νίκες από τον υπέρτατο άθλο του calendar-Slam!

Ο Djokovic επιβλήθηκε του Berrettini με 5-7, 6-2, 6-2, 6-3 έπειτα από 3,5 ώρες, στον αγώνα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 10ης ημέρας στο Arthur Ashe Stadium.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open για 12η φορά στην καριέρα του και πλησίασε στις δυο νίκες από το τεράστιο επίτευγμα του calendar-Year Grand Slam.

Ήδη ο Nole έφτασε τις 26 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε majors για φέτος, ενώ στο US Open έφτασε τις 80 νίκες, σε 92 αναμετρήσεις (80-12). Επίσης προκρίθηκε για 43η φορά στα ημιτελικά ενός Slam, μειώνοντας κι άλλο τη διαφορά του από το ρεκόρ των 46 ημιτελικών του Roger Federer, που είναι το καλύτερο όλων των εποχών.

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι - μετά από αυτά με τους Kei Nishikori και Jenson Brooksby - ο Djokovic έχασε το 1ο σετ, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε καθόλου από το να φτάσει στον τελικό στόχο.

Ο Berrettini έκανε υπερπροσπάθεια και σε ένα σετ με πολλά μεγάλα σε διάρκεια games, έντονα ράλι και πολλές χαμένες ευκαιρίες και για τους δυο παίκτες, κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break στο 11ο game (6-5) και να σερβίρει για το 7-5, λίγο πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά στο ματς!

Ο Ιταλός ήταν εντυπωσιακός σε αυτό το σετ, δεν μπόρεσε όμως να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό, σε αντίθεση με τον Djokovic, που γινόταν όλο και καλύτερος. Στα επόμενα 3 σετ ο Berrettini φαινόταν πιο κουρασμένος, ο Djokovic εντελώς φρέσκος και μέσα σε 2 ώρες ο Σέρβος κατάφερε να τα κατακτήσει με 6-2, 6-2 και 6-3, για να φτάσει χωρίς πρόβλημα σ' αυτή την ανατροπή.

Με 43 winners και 28 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το νέο πολύ καλό παιχνίδι του ο Djokovic, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Alexander Zverev, αναζητώντας και τη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα του από τον Γερμανό στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Θυμίζουμε πως μέχρι τότε ο Djokovic διεκδικούσε το ακόμα πιο "εξωγήινο" ρεκόρ του golden Slam, ένα όνειρο που "γκρεμίστηκε" από τον πολύ καλό αγώνα του Zverev στο Τόκιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots