Ivanisevic: "Πιο πιθανό να κερδίσω τουρνουά, παρά να παίξει ο Djokovic στο US Open"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC/Joel Marklund
tn team Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 12:45

Απαισιόδοξος για τις πιθανότητες του Novak Djokovic να γίνει δεκτός στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα και να αγωνιστεί στο US Open ήταν ο προπονητής του, Goran Ivanisevic, που είπε ότι θα είναι πιο εύκολο να πάρει wild card για το τουρνουά της ATP στο Umag και να το κερδίσει, στα 50 του και χωρίς να έχει παίξει σε επαγγελματικό αγώνα τα τελευταία 19 χρόνια.

"Είναι κάπως περίπλοκη η κατάσταση. Είναι δύσκολο για τον Novak να παίξει στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρω wild card για το τουρνουά στο Umag και να το κερδίσω, παρά να παίξει ο Novak στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι μια χώρα που συνήθως δεν αλλάζει τη στάση της σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Το ίδιο το τουρνουά δεν μας δημιουργεί προβλήματα, όμως η πολιτική τη χώρας είναι να απαγορεύει την είσοδο σε μη εμβολιασμένα άτομα", είπε ο Ivanisevic, στη συνέντευξη που παραχώρησε για την κροατική Slobodna Dalmacija.

Ο Djokovic υποχώρησε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης φέτος, καθώς έχασε 4.000 βαθμούς μόνο από το Australian Open και το Wimbledon. Όπως σημείωσε ο Ivanisevic η περιπέτεια στην Αυστραλία ήταν πολύ άσχημη, στο Wimbledon όμως η αφαίρεση των 2.000 βαθμών δεν τους πείραξε ιδιαίτερα, αφού σημασία είχε η νίκη του Nole.

"Η χρονιά αυτή ξεκίνησε καταστροφικά. Μετά ήρθε και η απόφαση της ATP να αφαιρέσει τους βαθμούς από το Wimbledon, που για μένα ήταν μια εντελώς τρελή και λάθος ιδέα. Ωστόσο είμαι χαρούμενος που ο Novak το κέρδισε. Έδειξε για μια άλλη φορά ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στο γρασίδι. Χρειαζόταν αυτή τη νίκη. Όταν τα πράγματα γίνονται χειρότερα, ο Novak καταφέρνει να βρει το καλύτερό του τένις και το έκανε για μια ακόμα φορά, συνεχίζοντας να προσθέτει στο ρεκόρ του με Grand Slams τίτλους."

Για τη μάχη των Grand Slams και που μπορεί να καταλήξει, ο 50χρονος Κροάτης τεχνικός είπε: "Αν έλεγε κάποιος στον Nadal ή στον Djokovic πριν από 10 χρόνια ότι θα ξεπερνουσαν τον Federer στα Slams, κανείς τους δεν θα το πίστευε. Πριν μπω στην ομάδα του Novak, ήξερα πως αυτοί οι δυο θα ξεπερνούσαν τον Roger. Είναι δύσκολο να ξέρουμε πόσα ακριβώς Slams θα κερδίσει ο Nole και δεν ξέρουμε καν αν θα αγωνιστεί σε άλλο Slam φέτος - στην Αυστραλία φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να άρει την ποινή τριών ετών της απέλασης για να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα. Δεδομένων όλων αυτών, δεν μπορώ να ξέρω πως θα καταλήξει η κούρσα για τα περισσότερα Grand Slams."

Τέλος, για την απόφαση του Djokovic να μην εμβολιαστεί, ο Ivanisevic, που είναι εμβολιασμένος, σχολίασε: "Σέβομαι και εκτιμώ την απόφασή του. Πήρε αυτή την απόφαση και δεν πρόκειται να την αλλάξει. Είναι γελοίο να υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι ο Novak είναι ηγέτης για τους αντιεμβολιαστές. Δεν επηρέασε ποτέ κανέναν, απλώς πήρε αυτή την απόφαση για το σώμα του. Εγώ τη σέβομαι και τον υποστηρίζω. Αυτά τα πράγματα μας τρομοκρατούν εδώ και 2,5 χρόνια. Όταν κάποιος μολύνεται από τον κορωνοϊό, τον αντιμετωπίζουν λες και έχει ψώρα. Σε πετάνε έξω και όλη την ομάδα σου. Νιώσαμε πολύ άσχημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots