Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο US Open

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 - 19:13

Στο ίδιο μισό με τον Daniil Medvedev βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο US Open. Με τον Κοκκινάκη θα παίξει στον 1ο γύρο ο Κύργιος, ο οποίος είναι πιθανός αντίπαλος του Medvedev στον 4ο γύρο! Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Ο Τσιτσιπάς θα βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό του US Open και θα κάνει την πρεμιέρα του απέναντι σε έναν qualifier. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά στο Σινσινάτι την προηγούμενη εβδομάδα, εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Lorenzo Sonego και Jordan Thompson.

Στον 3ο γύρο έχει πιθανούς αντιπάλους τους Maxime Cressy και Alejandro Davidovich Fokina, ενώ στον 4ο γύρο τον Matteo Berrettini και στα προημιτελικά τους Taylor Fritz και Casper Ruud.

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς μπορεί να διασταυρωθεί με τον υπερασπιστή του τίτλου και κορυφαίο στην κατάταξη, Daniil Medvedev, τον οποίο είχε κερδίσει στα ημιτελικά του Σινσινάτι.

Ο Medvedev δεν θα έχει την ευκολότερη διαδρομή, αφού στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τον Νικ Κύργιο. Ο Κύργιος θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον καλό του φίλο και συμπαίκτη στα διπλά, Θανάση Κοκκινάκη, ενώ στον 3ο γύρο είναι πιθανό να αντιμετωπίσει το Νο.16 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut. Medvedev και Κύργιος, διασταυρώνονται στα προημιτελικά με τον Felix Auger-Aliassime.

Στο άλλο μισό του ταμπλό και πιθανοί αντίπαλοι των Τσιτσιπά, Κύργιου και Medvedev μόνο στον τελικό, είναι οι Rafael Nadal και Carlos Alcaraz. Ο Nadal έχει πιθανή κόντρα με τον Fabio Fognini από τον 2ο γύρο, ενώ στον 4ο γύρο μπορεί να συναντήσει τον Frances Tiafoe και στα προημιτελικά τους Cameron Norrie και Andrey Rublev.

O Alcaraz θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον επικίνδυνο Sebastian Baez, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον πρωταθλητή του Σινσινάτι, Borna Coric, στον 4ο γύρο τον πρώην πρωταθητή του US Open, Marin Cilic, και στα προημιτελικά τους Jannik Sinner και Hubert Hurkacz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots