US Open: "Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση για ιατρική εξαίρεση στον Djokovic"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/USTA
tn team Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 11:08

Η USTA κατηγορήθηκε τις τελευταίες μέρες για την περίπτωση του Novak Djokovic, ωστόσο ξεκαθαρίζει τη θέση της, λέγοντας πως δεν είχε νομικό δικαίωμα να ζητήσει να εκδοθεί ειδική εξαίρεση για την είσοδο του Σέρβου τενίστα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Θόρυβο" έκανε μια συνέντευξη του Αμερικανού Tennys Sandgren στη L'Equipe, που κατηγόρησε την ομοσπονδία της χώρας του, πως δεν έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να αγωνιστεί στο US Open o Novak Djokovic.

Όπως αναφέρει ωστόσο δημοσίευμα του Tennis Majors, που επικοινώνησε με τη USTA, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και η ομοσπονδία δεν είχε τη δυνατότητα να αιτηθεί ιατρική εξαίρεση για τον Nole, προκειμένου να καταφέρει να μπει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αγωνιστεί στο Grand Slam της Νέας Υόρκης.

"H USTA βρισκόταν σε τακτική επαφή με διάφορα τμήματα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Τελωνείων και Συνοριακού Ελέγχου, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών", ανέφερε το e-mail που έστειλε η USTA στο Tennis Majors.

"Σε κάθε περίπτωση, ενημερωθήκαμε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εξετάζει πλέον αιτήσεις τρίτων για εξαιρέσεις εθνικών συμφερόντων. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο από το άτομο που τις επιθυμεί και εξετάζονται από το αρμόδιο τμήμα ή τις αρχές σχετικά με την είσοδο μη εμβολιασμένων πολιτών εκτός ΗΠΑ", αναφέρει ακόμα η δήλωση της USTA, διαψεύδοντας τις κατηγορίες του Sandgren.

Η θέση της USTA ξεκαθαρίζει αρκετά την κατάσταση, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν και τον Djokovic για ανευθυνότητα, επειδή περίμενε μέχρι την Πέμπτη για να αποσύρει τη συμμετοχή του, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιος παίκτης την είσοδό του στα προκριματικά. Αν όμως ο Djokovic είχε κάνει αίτηση για να λάβει την εξαίρεση, προφανώς θα περίμενε πρώτα για να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να την πάρει, πριν προβεί στην απόσυρσή του από το ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots