5 θα μονομαχήσουν για το No.1 στο US Open!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Western & Southern Open
tn team Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 22:00

5 διαφορετικοί παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από το US Open, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι ένας από αυτούς. Δείτε αναλυτικά πως είναι η live κατάταξη χωρίς τους βαθμούς του αμερικανικού major και τι θα χρειαστεί να κάνουν οι 5 διεκδικητές, για να φτάσουν στην κορυφή.

Με τον Daniil Medvedev να μπαίνει στο US Open ως υπερασπιστής του τίτλου, χωρίς να έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας, τα πάντα είναι ανοιχτά στη μάχη του Νο.1 στο αμερικανικό Grand Slam, που αναμένεται να δώσει μια διαφορετική αίγλη.

5 διαφορετικοί παίκτες θα διεκδικήσουν το Νο.1 στο US Open, κάτι που δεν βλέπουμε και πολύ συχνά, με τους Medvedev, Rafael Nadal, Στέφανο Τσιτσιπά, Carlos Alcaraz και Casper Ruud, να διατηρούν ελπίδες κορυφής μετά τη Νέα Υόρκη!

Μετά τις κατακτήσεις του Australian Open και του Roland Garros, αλλά και από τη στιγμή που δεν συμμετείχε στο περσινό US Open, ο Nadal είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την καλύτερη θέση. Στη live βαθμολογία, μαζί με την αφαίρεση των βαθμών του US Open (που επίσημα θα αφαιρεθούν στις 12 Σεπτεμβρίου), ο Ισπανός έχει 5.630 βαθμούς: 745 περισσότερους από τον Medvedev, 830 από τον Τσιτσιπά, 890 από τον Alcaraz και 980 από τον Ruud.

Εφόσον καταφέρει να διατηρήσει αυτό το πλεονέκτημα, δηλαδή κερδίσει περισσότερους, ίσους, ή λιγότερους κατά αυτά τα νούμερα βαθμούς από τους συγκεκριμένους παίκτες, ο Rafa θα επιστρέψει στο Νο.1 για πρώτη φορά από το 2020. Επιπλέον, ο Rafa κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού αν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι στο Νο.1 ό,τι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι, ενώ αν δεν αντιμετωπίσει στον τελικό τον Medvedev, θα εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο.1 ακόμα και ως φιναλίστ.

O Medvedev παρότι θα χάσει 2.000 βαθμούς, ξεκινάει επίσης από μια καλή θέση και αν υπερασπιστεί τον τίτλο του θα καταφέρει να διατηρήσει το Νο.1, συνεπώς και αυτός κρατάει θεωρητικά την τύχη του στα δικά του χέρια. Μπορεί ακόμα να κρατήσει το Νο.1 αν φτάσει στον τελικό και δεν είναι εκεί οι Τσιτσιπάς, Alcaraz  και Ruud, ενώ την ίδια στιγμή έχει μείνει εκτός ημιτελικών ο Nadal.

Στη λίστα ακολουθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος διεκδικεί να γίνει ο 1ος Έλληνας στην ιστορία που θα ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για να τα καταφέρει, ο Στεφ θα χρειαστεί είτε να κερδίσει τον τίτλο και να μην παίξει στον τελικό με τον Nadal, είτε να είναι φιναλίστ, χωρίς όμως να είναι στον τελικό κάποιος από τους Medvedev, Alcaraz ή Ruud και χωρίς να είναι στα ημιτελικά ο Nadal.

Το ίδιο ισχύει λίγο-πολύ και για τον Alcaraz, που επιδιώκει να γίνει ο νεότερος παίκτης που θα ανεβεί στο Νο.1 στην ιστορία της ΑΤΡ. Για να τα καταφέρει, ο 19χρονος Ισπανός θα πρέπει είτε να κερδίσει τον τίτλο, χωρίς να είναι στον τελικό ο Nadal, είτε να φτάσει μέχρι τον τελικό, χωρίς να είναι ο Rafa στα ημιτελικά και χωρίς να είναι οι Τσιτσιπάς, Medvedev και Ruud στον τελικό.

Τέλος, ο Ruud μπορεί επίσης να βρεθεί στο Νο.1 μετά το US Open, διεκδικώντας και αυτός να γράψει ιστορία, αφού αν κερδίσει τον τίτλο και δεν φτάσει στον τελικό ο Nadal, ή αν φτάσει στον τελικό χωρίς να είναι εκεί οι Medvedev, Τσιτσιπάς και Alcaraz και χωρίς να
είναι στα προημιτελικά ο Nadal, τότε μπορεί να είναι εκείνος που θα βρεθεί στην κορυφή, από το Νο.6 που βρίσκεται σήμερα.

Αναλυτικά η live βαθμολογία τις 29ης Αυγούστου - με την αφαίρεση των περσινών βαθμών του US Open:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots